Poziv za Evropski Fejsbuk pesnički festival

1. i 2. marta u Novosadskom sajmu

Poziv za Evropski Fejsbuk pesnički festival

Pop kultura -
U prijavi bi trebalo da bude navedeno i da li će pesnik prisustvovati festivalu ili će učestvovati preko fejsbuka

NOVI SAD - Organizatori petog Evropskog fejsbuk pesničkog festivala pozvali su danas pesnike širom Evrope da učestvuju na toj manifestaciji, koja će biti održana 1. i 2. marta u Master centru Novosadskog sajma, u okviru 20. međunarodnog Salona knjiga.

Banatski kulturni centar (BKC) i Novosadski sajam, organizovanjem tog festivala, žele da pokažu da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika, navedeno je u saopštenju.

Namera je da se pesnici, koji sarađuju na Fejsbuku (objavljuju svoje pesme, čitaju i komentarišu jedni drugima poeziju) sretnu, lično upoznaju na festivalu, čuju jedni druge dok govore stihove i pretvore svoju virtuelnu komunikaciju, u oblasti književnosti, u stvarnu.

Pesnici koji ne budu prisustvovali festivalu moći će da učestvuju, virtuelnim putem preko fejsbuka, postavljanjem svoje pesme na zidu stranice Festivala na fejsbuku koja glasi: Evropski Fejsbuk pesnički festival.Radi prijavljivanja za učešće na festivalu potrbno je poslati jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon), do 10. februara 2014. godine na mejl adresu: fejsbukfestival@gmail.com.

U prijavi bi trebalo da bude navedeno i da li će pesnik prisustvovati festivalu ili će učestvovati preko fejsbuka. Organizatori napominju da će raspored učešća pesnika za 1. i 2. mart, kao i tačan program festivala biti blagovremeno objavljeni.

Pesme poslate prilikom prijavljivanja biće objavljene u zajedničkom zborniku radova pesama učesnika festivala, u izdanju BKC-a kao elektronsko izdanje na cd-u a Žiri BKC-a, koji će pratiti rad Festivala, nagradiće pesnika sa najboljom pesmom objavljivanjem nove pesničke knjige (do četiri autorska tabaka) u izdanju BKC-a.

Pravo učestvovanja na Festivalu imaju svi koji pišu poeziju.Evropski fejsbuk pesnički festival biće emitovan uživo, putem veb kamere i na taj način dostupan za gledanje kako pesnicima koji ne prisustvuju lično tako i publici celog sveta.Za učešće na tom festivalu 2013. godine prijavilo se 460 pesnika iz 18 zemalja sveta, od toga je oko 150 pesnika lično učestvovalo a ostali su nastupali putem Fejsbuka.

Za sve informacije zainteresovani mogu da zovu na telefon +381 (0) 23/783-155 ili da postave pitanja putem e-mail-a: fejsbukfestival@gmail.com , saopštili su organizatori te manifestacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track