AUTORKA FILMA INSPIRISANOG SUDBINOM TIJANE JURIĆ ZA KURIR: Amerikance rasplakala Glogovčeva gluma
Foto: Promo

Intervju SANJA RAJAČIĆ

AUTORKA FILMA INSPIRISANOG SUDBINOM TIJANE JURIĆ ZA KURIR: Amerikance rasplakala Glogovčeva gluma

Pop kultura -

Kad je Nebojša na kastingu počeo da govori tekst, niko nije mogao da sakrije suze. Nije bilo suđeno da igra oca. Zamenio ga je Marko Živić, kaže glumica

U Beogradu je pre nekoliko dana završeno snimanje američkog filma "48 sati i jedan minut" reditelja Majkla Tajera, koji govori o kidnapovanju dece, a posvećen je Tijani Jurić.

Glavnu ulogu tumači Sanja Rajačić, koja u razgovoru za Kurir otkriva kako je završila u Holivudu i zašto je odlučila da napiše scenario za jednu ovako potresnu priču. - Film smo napravili kao podršku deci. Snimali smo pet nedelja, a premijera je zakazana za 25. maj naredne godine, na Svetski dan nestale dece.

Gde biste voleli da premijerno prikažete film? - U Berlinu premijerno, ali i u Americi, na Sandensu.

foto: Vladimir Šporčić

Trebalo je da u filmu Nebojša Glogovac bude vaš partner. Kako je bilo raditi kasting s njim? - Nebojša mi je omiljeni glumac, toliko sam se radovala našoj saradnji. Potpisali smo i ugovor s njim za ulogu oca, ali nas je prerano napustio. Reditelj je bio oduševljen kako je odradio kasting. Ušli su svi tog momenta da ga gledaju. Sve nas je rasplakao. Videla sam kako plaču i ljudi koji nikad nisu pokazivali emocije.

Kako ste mu našli zamenu? - Na kastingu za lik oca je bio i Marko Živić, tako da smo njemu dali ulogu. I on je sjajan glumac.

Da li ste imali problema da ubedite naše glumce da snime jednu ovakvu priču? - Ne. Niko nije pravio problem oko honorara. U Srbiji se retko rade filmovi o ovakvim temama i svi su želeli da budu deo projekta.

Tijana i Igor Jurić
Tijana i Igor Jurić

Zašto vas je baš Tijana Jurić inspirisala? - Potrese me svaka priča o nestaloj deci, ali Tijanu Jurić sam doživela kao člana svoje porodice. Kad vidim njenu sliku, veoma se potresem. Drago mi je što imamo podršku njenog oca.

Kako ste otišli u Ameriku i dospeli do Holivuda? - Otišla sam u Ameriku sa 17 godina. Prvo sam bila na razmeni đaka u poslednjem razredu srednje škole. Sanjala sam da ću igrati na Brodveju, a završila sam u Holivudu. Završila sam fakultet i ostala u Los Anđelesu. Snimila sam dosta nezavisnih filmova, a poslednje što sam radila je "Ramazan". Film je dobio mnogo nagrada u Saudijskoj Arabiji, a prikazan je i na Kanskom festivalu.

Marko Živić i Sanja
Marko Živić i Sanjafoto: Promo

Da li ćemo vas gledati u nekoj američkoj seriji? - Ekipa filma "48 sati i jedan minut" pre ovog snimanja radila je jednu veliku seriju. Plan je da se prikazuje na kanalu Netfliks.

Može li u Americi da se živi od glume? - Trenutno živim od snimanja reklama kao većina naših glumaca. Od glume se teško živi. U Los Anđelesu skoro svako kog sretnete na ulici želi da bude glumac. Mnogo je teško da se probijete. Kasting za neku ulogu traje mesecima. Na kraju izgubite ulogu jer imate plavu kosu, a presudno da dobijete neki posao bude i to koliko pratilaca imate na Instagramu. Surov je to svet. Ne gleda se samo talenat.

Kurir / LJ. Radanov / Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track