BUDI BOG S NAMA PROGLAŠEN NAJBOLJIM: Slobodan Šijan dobio 20.000 evra za film!
Foto: Dragana Udovičić

u nastajanju

BUDI BOG S NAMA PROGLAŠEN NAJBOLJIM: Slobodan Šijan dobio 20.000 evra za film!

Pop kultura -

Film u nastajanju, "Budi Bog s nama" Slobodana Šijana, odabran je kao najbolji koprodukcijski projekat i podržan je sa 20.000 evra u prvom Mečmejking forumu koji je održan u okviru programa 65. Pula film festivala, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Od ove godine na Pula film festivalu aktuelan je Forum, čiji je cilj podsticanje jačanja filmske kulture i industrije kroz umrežavanje i spajanje. Pružio je producentima mogućnost susreta s više kategorija finansijera, koji učestvuju u stvaranju potrebnog finansijskog paketa za produkciju filma.

foto: Dragana Udovičić

"Budi Bog s nama", odabran je kao najbolji koprodukcijski projekat u okviru prvog modula, te je podržan sa 20.000 evra, a nagradu je primila producentkinja Andrijana Sofranić, a u ime producentske kuće "Gargantua Films" iz Beograda. Producent je i Marko Paljić.

"Budi Bog s nama" je film o Bošku Tokinu (1894-1953), vizuelnom umetniku i reditelju prvog srpskog avangardnog filma, a po scenariju koji su napisali Biljana Maksić, Vladimir Mančić i Slobodan Šijan. Plan je da Tokina tumači Miloš Biković, ali će se uklopiti u odnosu na njegove obaveze u Rusiji.

foto: Aleksandar Jovanović

Šijanov novi projekat dobio je u decembru 2016. podršku Filmskog centra Srbije na Konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, a podržali su ga i Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Crne Gore.

Kurir.rs / Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track