ŠERBEDŽIJA DANAS PUNI 73! A ovo je priča kako je glumac oteran iz SRBIJE!
Foto: Ana Paunković

Godine ne broji

ŠERBEDŽIJA DANAS PUNI 73! A ovo je priča kako je glumac oteran iz SRBIJE!

Pop kultura -

Rade Šerbedžija, koji glasom, šarmom i harizmom pleni na pozornicama i TV ekranima širom sveta, danas puni 73 godine.

Publika ga voli i kad je glumac i kad je režiser, žene uživaju i kad je kompozitor, pesnik, pevač ili recitator. Od 1992. živi u Americi, otac je petoro dece i uvršten je u jednog od 100 najuspešnijih Srba u svetu.

Svoju drugu suprugu Lenku Udovički (1970), glumicu i rediteljku s kojom ima tri ćerke, upoznao je u Subotici 1990. na jednom festivalu.

foto: Ana Paunković

Rade je devedesetih odlučio da se sa suprugom i ćerkom odseli iz Beograda, nakon napada u jednom klubu, kome je prisustovala i Branka Katić.

"Kad se Radetu, mom divnom profesoru rodila Nina, prva ćerka u braku sa Lenkom Udovički, bili smo u 'Nani', bilo je nešto kasno, nas četvoro, i tu su bili neki pijani klinci koji su vadili pištolj i pucali u plafon, dobacivali mu, vređali. Nisu mogli da ga ostave na miru, njega koji nas je na fakultetu učio da nikada ne sudimo o drugima... Sećam se da smo hrabro stajali za tim šankom, nismo se ni bacili na pod, nismo odgovorili, niti bilo šta. Bio je to potpuno idiotski momenat, njemu se rodilo dete, a neka pijana budala ga je prozivala što je Hrvat, a on nije ni Hrvat, već jedan nesrećan Jugosloven, Srbin iz Hrvatske. Rade je izuzetan humanista, divan domaćin, čaroban glumac, koliko smo ga samo voleli u svim onim ulogama", ispričala je Katićeva.

Glumac će rođendan proslaviti na Brionima gde igra dramu "Ko se boji Virdžinije Vulf", koja će od jeseni biti na repertoaru BDP.

foto: Vladimir Šporčić

Kurir.rs/Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja