Najnovije vesti

POSLEDNJI SPOT FREDIJA MERKJURIJA KRIJE TUŽNU PRIČU: Pevač je tada izgovorio 4 reči, a SMRT ga je sprečila da se ikada više obrati PUBLICI (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

TUŽAN KRAJ

POSLEDNJI SPOT FREDIJA MERKJURIJA KRIJE TUŽNU PRIČU: Pevač je tada izgovorio 4 reči, a SMRT ga je sprečila da se ikada više obrati PUBLICI (FOTO)

Pop kultura

Jedan od najboljih pevača svih vremena, legendarni Fredi Merkjuri, pevač grupe Queen, koji bi, da je živ, proslavio svoj 73. rođendan 5. septembra, živeo je svega 45 godina, iza sebe je ostavio brojne nezaboravne hitove koji se i danas slušaju, kao što su “We Are The Champions”, “We Will Rock You”, “Radio Gaga”, “Bohemian “Rhapsody”, “Crazy Little Thing Called Love”, “Friends Will Be Friends”, “The Show Must Go On….

Fredi je preminuo 24. novermbra 1991. godine posle upale pluća prouzrokavanim HIV virusom. I pored teške bolesti, Merkjuri nije zapostavljao muziku i vredno je sa ostatkom grupe Queen radio na stvaranju novih hitova, sve do svoje smrti.

foto: Printscreen/Youtube

Svoj poslednji spot snimio je za pesmu “These Are The Days Of Our Lives”, emotivnu numeru uz koji su plakali brojni njegovi fanovi. Fredi, koji je već bio teško bolestan i slabo pokretan, dao je sve od sebe da sve bude “pod konac”.

Zbog Merkjurijevog zdravstvenog stanja spot je snimljen u crno-beloj tehnici, i to bez Brajana Meja. Naime, gitarista grupe Queen je u to vreme bio odsutan, tačnije u Sjedinjenim Američkim Državama, pa je morao sam da snima scene za isti, tako da su kadrovi sa njim naknadno dodati u spot.

Poslednje reči koje je Fredi izgovorio u ekranizaciji pesme “These Are The Days Of Our Lives” (i ujedno poslednje pred kamerama) bile su: “I still love you”, odnosno “I dalje vas volim”, upućene njegovim fanovima. Spot je objavljen tačno na njegov poslednji rođendan, 5. septembra, kada je Merkjuri napunio 45 godina.

Pesma “These Are The Days Of Our Lives” našla se na prvom mestu na listama u Ujedinjenom Kraljevstvu, Nemačkoj i Irskoj.

Kurir.rs/Headliner.rs/Foto: Printscreen/youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...