Najnovije vesti

BILA JE TOLIKO SIROMAŠNA DA JE MAŠTALA O SENDVIČU SA ŠUNKOM KOJI NIJE MOGLA DA KUPI! Jugoslovenska glumica i operska pevačica je živela u BOLI I TRAGEDIJI, a uskoro puni 80 GODINA!
Foto: Printscreen YouTube

BORILA SE

BILA JE TOLIKO SIROMAŠNA DA JE MAŠTALA O SENDVIČU SA ŠUNKOM KOJI NIJE MOGLA DA KUPI! Jugoslovenska glumica i operska pevačica je živela u BOLI I TRAGEDIJI, a uskoro puni 80 GODINA!

Pop kultura

Jugoslovenska glumica, operska pevačica i diplomata Mirjana Bohanec-Vidović u oktobru napuniće 80 godina, a njen život je bio isprepletan krahovima i tragedijama koje je ova diva preživela iako je puno propatila.

 

Mirjanino detinjstvo bio je teško, odrasla je samo sa majkom u teškom siromaštvu, i kako je jednom prilikom rekla, nisu imali čak ni za sendvič sa šunkom.

 

"I danas obožavam sendvič od šunke. Sećam se da sam ga jako želela, a mama nije mogla da mi ga kupi", rekla je Mirjana svojevremeno.

 

Nakon što joj se majka preudala za očevog prijatelja, glumica je doživela od njega da je maltretira i uskraćuje hranu.

 

foto: Printscreen YouTube

"Očuh je bio loš prema meni, odrezao bi jednu krišku hleba i to je bilo to što sam mogla da pojedem. Rastali su se nakon nekoliko godina braka", priča ona tužnu sudbinu.

 

Takođe, Mirjana ne krije koliko joj je teško palo što ne zna gde joj otac počiva, te i koliko je bila vezana za majku koja je bila, kako kaže, skromna žena, stroga i nežna u isto vreme.

 

Zbog velikog siromaštva, Mirjana nije mogla da priušti sebi raskošnu garderobu, već je imala dve haljine, jednu za zimu i jednu za leto, ali ističe da i dan danas čuva matursku haljinu koju joj je poslala sestričina iz Amerike.

 

Srednju muzičku školu upisala je je slagavši na prijemnom da ima 16 godina, a bilo joj je tek 15. Prve pevačke uspehe nizala je već kao srednjoškolka.

 

Nastupala po svim pozornicama sveta, a publici je ipak najdraža kao Ana Šafranek iz filma Kreše Golika "Ko peva zlo ne misli". Prvi brak joj je potrajao godinu dana, a u drugog supruga, u kojeg se zaljubila na prvi pogled, upoznala je na hodniku jednog pozorišta.

 

"Videla sam te divne, plave oči, plavu kosu. Bio mi je predivan, kao da je iz snova izronio. Gledali smo se, on je prošao i drugi dan upitao službenicu u operi da ga upozna sa mnom", rekla je Mirjana svojevremeno.

 

Nažalost, nije uspela da se ostvari u ulozi majke, s obzirom na to da je jedno dete izgubila, a suprug joj je preminuo.

 

"Kad sam zatrudnela, izgubila sam bebu s pet meseci. Posle više nisam mogla da rađam", rekla je glumica.

 

foto: Printscreen YouTube

Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen, Youtube

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...