EKSKLUZIVNO! KULTNA SERIJA KAMIONDŽIJE DOBIJA NASTAVAK: Tika i Jezda biće  novi Paja i Jare
Foto: Dragana Udovičić, Vladimir Šporčić

Pazi, snima se

EKSKLUZIVNO! KULTNA SERIJA KAMIONDŽIJE DOBIJA NASTAVAK: Tika i Jezda biće novi Paja i Jare

Pop kultura -

Pri­ča s ra­d­nim na­slo­vom „Vo­zi, ku­me“ na­sta­la je iz pe­ra po­ko­j­nog Go­r­da­na Mihi­ća, a ju­na­ci, kao i le­ge­n­dar­ni Pa­ja i Čka­lja, bi­će vo­za­či ko­ji osta­ju bez posla

RTS i "Telekom Srbija" privode kraju pripreme snimanja serije radnog naslova "Vozi, kume", koja je na neki način nastavak kultnih "Kamiondžija". Nezaboravni Paja i Jare, tj. Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, dobiće svoje naslednike, koji 2020. žive sličnim životom nakon propasti njihovog preduzeća. Glavne je planirano da igraju, kako Kurir ekskluzivno saznaje, Tihomir Stanić i Nenad Jezdić, a scenario potpisuje ponovo veliki Gordan Mihić.

Mihić je prvobitno napisao 12 epizoda, a dobio je narudžbinu za osam, koje je uspeo da završi nekoliko meseci pre iznenadne smrti. Nova serija nije rimejk "Kamiondžija" nego će Tika i Jezda ispričati neku novu priču. U nastavku videćemo i Paju i Jareta, ali na koji način još uvek ostaje tajna.

Pripremana tri godine

Serija se priprema još od 2016. godine, a tada su o ovoj ideji za Kurir još pričao producent Nebojša Nele Garić. - Serija će gledaoce možda podsetiti na "Kamiondžije", ali obrađivaće današnje probleme i priče. Po žanru je komedija i govori o malim ljudima i njihovim sudbinama. Junaci se bore da prehrane svoje porodice. Gordan je napisao jedan topao i duhovit scenario, kakav se dugo nije pojavio. Neka čudna emocija i duhovitost - objašnjava za Kurir Garić, koji trenutno priprema novu sezonu "Vojne akademije". Snimaće pola godine

Mihić je autor i scenarija za čuvene "Kamiondžije", koje su premijerno prikazane 1973. godine na TV Beograd. Zbog velike popularnosti serije, snimani su nastavci - film "Paja i Jare" 1974, serija "Kamiondžije opet voze" 1983. i film "Kamiondžije ponovo voze" 1984. Ekipa ima težak zadatak da nadmaši omiljene junake koje je volela cela Jugoslavija. Snimanje nastavka planirano je da traje šest meseci.

foto: PrintScreen

Od novih serija uveliko se snimaju "Švindleri", a u planu su i "Beležnica profesora Miškovića" i "Nečista krv".

Ve­ro­va­li ili ne PA­JA I ČKA­LJA NI­SU GOVORILI

Za­ni­mlji­vo je da Pa­vle Vui­sić i Mio­drag Pe­tro­vić Čka­lja, dve gluma­č­ke le­ge­n­de, u pri­vat­nom ži­vo­tu ni­su go­vo­ri­li.

- Ja Čka­lju ni­kad ni­sam upo­zna­la. Kad ma­lo bo­lje po­gle­da­te Čkalju i Pa­vla, vi­de­će­te da je to ne­mo­gu­ća fu­zi­ja. Čka­lja je stopos­to­t­ni glu­mac i do kra­j­njih gra­ni­ca je išao u svo­joj glu­mi. Pavle uo­p­šte ni­je bio glu­mac. Znao je re­ći: „Ja se sa­mo ponašam.“ I isti­na je - ce­log se ži­vo­ta po­na­šao - re­kla je Mi­r­ja­na Vui­sić no­vi­na­ru Nju­zvi­ka Ale­k­san­dru Đu­ri­či­ću u knji­zi „Po­sle faronta“.

Ko­li­ko suza­ra­di­li glumci PA­JI 110.000, A ČKA­LJI SA­MO 50.000 DINARA

Pavle Vuisić nije hteo da snimi nastavak "Kamiondžija", a pristao je nakon što su povećali honorar njegovom partneru.

- Paja je tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac. Ali Pavle je imao novi zahtev - honorar se mora povećati i Čkalji, i to barem na 50.000. Tako je snimljen nastavak "Kamiondžija" - ispričala je supruga velikog glumca.

(Kurir.rs / Lju­bo­mir Radanov / Foto:Dragana Udovičić, Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track