ČUVENI GIGA MORAVAC NA HEMOTERAPIJU IŠAO AUTOBUSOM GSP: A scenu na Slaviji u prepunom vozilu i danas svi pamte! GOSPODIN
Foto: Printscreen

Sećanje na velikog glumca

ČUVENI GIGA MORAVAC NA HEMOTERAPIJU IŠAO AUTOBUSOM GSP: A scenu na Slaviji u prepunom vozilu i danas svi pamte! GOSPODIN

Pop kultura -

Marko Nikolić, čuveni Giga Moravac, koji je preminuo 2. januara u 73. godini pre godinu dana, mnogim delima pokazivao je da je ostajao skroman bez obzira na slavu koju je doživljavao.

On se kao sav normalan svet svakodnevno vozio gradskim prevozom, a i na onkologiju je, gde se lečio, išao je svakodnevno koristeći javni prevoz.

"Navikao sam na gradski prevoz, ja sam stara mušterija još od studentskih dana", govorio je tada proslavljeni glumac, koji je i dok je išao na lečenje, koristio javni gradski prevoz.

foto: Damir Dervišagić

"Išao sam stalno na onkologiju. Bože, hvala ti, sad idem samo jednom u šest meseci", rekao je glumac.

Ispričao je i da ga prepoznaju i da mu ustaju.

"Jednom sam ušao u pun autobus, kod Slavije, u stvari baš kad onkologije, jedva sam se ugurao na poslednju platformu. Tu je stajao jedan grmalj, okrenuo se i kada me je ugledao pitao: Da dižem ja nekog? Ajde, bre, majmuni", ispričao je pred kamerama.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990. godine), zbog kojeg mu je i ostao nadimak Giga Moravac. Proslavio se i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji "Vuk Karadžić".

foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track