DANIJELA ŠTAJNFELD USKORO U POLICIJI Tužilaštvo pokreće ISTRAGU zbog silovanja glumice! Predatoru prete GODINE robijanja
Foto: Printscreen

policija skuplja obaveštenja

DANIJELA ŠTAJNFELD USKORO U POLICIJI Tužilaštvo pokreće ISTRAGU zbog silovanja glumice! Predatoru prete GODINE robijanja

Pop kultura -

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da prikupi potrebna obaveštenja o navodima medija da je glumicu Danijelu Štajnfeld pre nekoliko godina silovao jedan, kako je navedeno, "moćnik iz filmske industrije".

- Tužilaštvo je reagovalo povodom tekstova objavljenih u više dnevnih listova i poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za Beograd - rekla je za Tanjug portparolka Tužilaštva Irena Bjeloš.

U skladu s procedurom, policija bi ovim povodom trebalo da ispita najpre glumicu, koja prema pisanju medija, sada živi u Americi. Danijela do sada nije objavila ime silovatelja.

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a kao maksimalne predviđene su kazne od 10, 12 i 15 godina zatvora.

Danijela Štajnfeld je, podsetimo, u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me", koji je prikazan nedavno na Filmskom festivalu u Sarajevu, priznala da ju je moćnik iz filmske industrije silovao.

Nakon toga, glumicu su podržžale mnoge kolege, tražžeći da obelodani i ime silovatelja.

foto: Printscreen

kurir.rs/tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track