OGLASILI SE IZ MUZEJA Bitka za ranjenike na Neretvi: Ovo je razlog zašto se prodaje delovi čelične konstrukcije mosta
Foto: Printscreen

raspisali javni konkurs

OGLASILI SE IZ MUZEJA Bitka za ranjenike na Neretvi: Ovo je razlog zašto se prodaje delovi čelične konstrukcije mosta

Pop kultura -

Upravni odbor Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi" Jablanica raspisao je konkurs o prodaji sekundarne sirovine - delova čelične konstrukcije mosta u vlasništvu Muzeja, potvrdio je ovaj muzej u dopisu dostovaljenom portalu kurir.rs

Oni navode da u javnom oglasom o prodaji sekundarne sirovine - delova čelične konstrukcije mosta u vlasništvu JU Muzej "Bitka za ranjenike na Neretvi“ Jablanica, a koji je Upravni odbor Muzeja raspisao, na javnu prodaju su stavljeni ostaci horizontalne rešetkaste konstrukcije mosta koja je izrađena i postavljena 1978. godine u sklopu izgradnje memorijalnog kompleksa Bitka na Neretvi.

foto: Printscreen

Kako tvrde, horizontalna rešetka je povezivala dve obale reke Neretve do 1991. godine, kada je usled plime pretrpela značajna oštećenja, te se njeni delovi ne mogu restaurirati niti iskoristiti za novu konstrukciju.

"U sklopu realizacije projekta obnove porušenog mosta oštećena konstrukcija je izvađena iz reke Neretve kako bi se u idućem periodu mogla montirati nova horizontalna rešetka. Istovremeno, vrši se rekonstrukcija konstrukcije mosta koja koso leži na levoj obali Neretve i koja je simbol kompleksa i eksponat koji brojni posjetioci Muzeja obilaze i fotografišu. Oštećena konstrukcija je izrezana u delove i deponovana na plato Muzeja i njeni ostaci su predmet prodaje", navodi se u dopisu iz Muzeja.

Podsetimo, Opština Jablanica započela je početkom godine rekonstrukciju porušenog mosta na Neretvi na ovom lokalitetu, a vrednost projekta je 1.200.000 KM.

foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track