VLASTA VELISAVLJEVIĆ JE IMAO SAMO JEDNU ŽELJU Ovo je glumac tražio upravnici Jugoslovenskog dramskog pozorišta
Foto: Damir Dervišagić

sećanja

VLASTA VELISAVLJEVIĆ JE IMAO SAMO JEDNU ŽELJU Ovo je glumac tražio upravnici Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Pop kultura -

Porodica, prijatelji, kolege i poštovaoci oprostili su se juče od Vlastimira Vlaste Velisavljevića na komemoraciji održanoj u čast nedavno preminulog glumca u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Velisavljević nas je napustio 24. marta nakon borbe s koronavirusom, a poslednji put je stao na scenu svog pozorišta 12. februara, kad je odigrao Molijerovog "Uobraženog bolesnika" u režiji Jagoša Markovića. Tamara Vučković, direktorka JDP, prisetila se poslednjeg susreta s Velisavljevićem.

Tamara Vučković Manojlović
foto: Ana Paunković

- Došao je na komemoraciju Ivanu Bekjarevu. Tada mi je rekao da bi voleo da njegova komemoracija bude vesela. Prekinula sam tada razgovor s Vlastom jer nisam mogla da zamislim da nema čoveka koji je bio omiljeni kolega svima. Svojim optimizmom i osmehom unosio je u pozorište posebnu radost - kazala je upravnica.

Tamara Vučković Manojlović
foto: Ana Paunković

Vlasta Velisavljević je u JDP došao na poziv Bojana Stupice, a prvu ulogu je ostvario u predstavi "Kad su cvetale tikve". Od 1971. do 2014. godine igrao je u najdugovečnijoj predstavi, Fejdoovoj "Bubi u uhu" u režiji Ljubiše Ristića, koja je imala više od 1.600 izvođenja.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

01:10

Irfan Mensur o Vlasti Velisavljeviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track