IVANA I DONALD TRAMP SU IMALI RAZVOD IZ PAKLA: Optužila ga za silovanje, isterao je iz kancelarije, a onda mu je uzela 14 miliona
Foto: Profimedia

DRAMATIČAN KRAJ

IVANA I DONALD TRAMP SU IMALI RAZVOD IZ PAKLA: Optužila ga za silovanje, isterao je iz kancelarije, a onda mu je uzela 14 miliona

Pop kultura -

Ivana Tramp, prva supruga Donalda Trampa, milijardera i bivšeg predsednika SAD, preminula je juče u 73. godini. Kako su preneli mediji, Ivana je pronađena u svom stanu u Njujorku, a kako se navodi, u pitanju je prirodna smrt.

Ivana i Donald Tramp su se upoznali 1976. godine u izlasku u Njujorku. Ubrzo su uplovili u vezu, a venčali su se samo godinu dana kasnije.

Njihov brak privlačio je veliku pažnju javnosti, a još više njegov trubulentan kraj.

Ivana Tramp, Donald Tramp
foto: Profimedia

Naime, dramatičan brak Ivane i Donalda Trampa postao je tema medija nakon božićnih praznika 1989. godine, kada su na odmoru u Aspenu, u Koloradu, viđeni kako se svađaju.

Sukob je navodno izbio nakon što je Ivana naišla na Donaldovu ljubavnicu, Marlu Mejpls, istu onu kojom se Donald kasnije oženio i s njom dobio ćerku Tifani.

Čikago Tribjun je tada izvestio da je Donald Tramp izbacio Ivanu iz njene kancelarije u hotelu Plaza, nakon čega je usledila pravna bitka oko legitimiteta četiri predbračna ugovora o kojima su svojevremeno uzastopno pregovarali tokom godina.

Ivana Tramp, Donald Tramp
foto: Profimedia

Tada je brakorazvodni proces Ivane i Donalda Trampa poprimio razmere svetskog publiciteta. Naslovne strane njujorških tabloida bile su ispunjene njihovom dramom jedanaest dana zaredom.

U jednoj od izjava u vezi s njihovim razvodom, Ivana je Donalda optužila za silovanje i da joj je otkinuo pramen kose. Međutim, u izjavi koju su dali Donald Tramp i njegovi advokati, Ivana je rekla kako jeste upotrebila reč "silovanje", ali da nije "želela da njene reči budu protumačene u bukvalnom ili krivičnom smislu".

Donald Tramp, Ivana Tramp
foto: Profimedia

Međutim, njena životna deviza je uvek bila "Nemoj da se ljutiš, oderi ga" i uspevala je u tome. Posle mučnog razvoda 1991. godine, na kraju je dobila sledeće: ogromnu vilu u Grinviču od 45 soba, stan u Tramp Plazi, pravo da svake godine ceo mesec provede na Trampovom imanju "Mar-a-Lago", puno starateljstvo nad troje dece i alimentaciju od 650.000 dolara godišnje, i uz to još 14 miliona dolara.

Uprkos skandaloznom razvodu, Ivana i Donald Tramp ostali su u prijateljskim odnosima, a poslednjih godina imali su običaj da se čuju makar jednom nedeljno. Ivana je čak jednom otkrila da ju je Donald često pitao za savete dok je bio predsednik SAD, te da ga je ona podstakla na to da počne da koristi Tviter.

(Kurir.rs)

Bonus video:

12:28

TRAMP SE VRAĆA U STILU ŠVARCENEGERA! Počela opipavanja pulsa na američkoj političkoj sceni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track