ODLIČAN PUT DO UVEĆANJA KAPITALA: Kako na siguran i pouzdan način ulagati u kriptovalute u Srbiji?
Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

ODLIČAN PUT DO UVEĆANJA KAPITALA: Kako na siguran i pouzdan način ulagati u kriptovalute u Srbiji?

Zabava -

Da je investiranje u kriptovalute može biti vrlo isplativo već je poznato u svetu. Ovaj način ulaganja može doneti velike dobitke, ali isto tako velike gubitke, u zavisnosti od situacije koja vlada na tržištu kriptovaluta. No, posmatrajući dugoročan period investiranja novca na ovaj način, može se doći do zaključka da je ovo odličan put do uvećanje kapitala.

Do istog zaključka sve više dolaze i naši građani koji investiraju novac u kriptovalute. U želji da to rade na siguran i pouzdan način, oni tragaju za licenciranim menjačnicama, koje imaju regulisano poslovanje. S obzirom na činjenicu da u Srbiji postoji zakonska regulativa koja uređuje legalan promet kriptovaluta, pronalazak pouzdanog partnera za ovakvu transakciju je ključ uspešno obavljenog posla.

Na koji način možete investirati u kriptovalute u našoj zemlji?

Kada odlučite da investirate novac u kupovinu kriptovaluta, važno je da pre same kupovine istražite ponudu. Naše kripto menjačnice nude nekoliko najpoznatijih kriptovaluta koje treba dobro upoznati.

Bitcoin cena često zna da varira, pa je važno ispratiti njene fluktuacije na dnevnom nivou. U svemu tome vam mogu pomoći domaći eksperti u kripto menjačnicama.

Ovlašćene kripto-menjačnice sigurna mesta za trgovanje kriptovalutama

Ukoliko ste novi u svetu kriptovaluta, za investiranje u njih dovoljno je samo da pronađete pouzdanu kripto menjačnicu. Dobro bi bilo da ona ima dozvolu za upravljanje portfoliom virtuelnih valuta ili digitalnih tokena svojih klijenata, jer ćete tako moći da im prepustite upravljanje vašom digitalnom imovinom. Oni su tu kako bi se bavili praćenjem promena cena, procenama o isplativom investiranju i trgovanjem, a klijent ne mora da se zamara time.

Zakonski uređeno trgovanje kriptovalutama u Srbiji

Važno je naglasiti da je konačno moguće i u Srbiji kupovati i trgovati kriptovalutama preko ovlašćenih menjačnica. To je omogućeno donošenjem zakonskih propisa koji uređuju oblast kriptovaluta, pri čemu je Srbija među prvim zemljama u svetu koje su se pozabavile regulisanjem ove oblasti.

Kako bi država mogla da prati trgovinu kriptovalutama, ona je ovlastila Narodnu banku Srbije i Komisiju za hartije od vrednosti da vode proces licenciranja i izdavanja dozvola kripto menjačnicama. Tako su u prošloj godini dve menjačnice dobile licencu i započele sa radom.

Pravna lica takođe mogu investirati svoj kapital u kriptovalute

Čini se da do sada u našoj zemlji nije dovoljno iskorišćen potencijal investiranja pravnih lica u kriptovalute. Bilo da oni žele da ovlašćena menjačnica upravlja njihovim portfoliom ili samo čuva njihovu digitalnu imovinu - uz pouzdanog partnera koji poznaje zakonske propise, investiranje će biti lako izvesti čak i za pravna lica.

Kupovina bitcoina i drugih kriptovaluta u licenciranim menjačnicama

Oni, koji po prvi put žele da investiraju novac u kupovinu bitcoina ili druge kriptovalute, obično budu zbunjeni brojem menjačnica koje se mogu pronaći na globalnom tržištu. Na svu sreću, danas je moguće pronaći i domaću alternativu.

A kako je ipak najlakše komunicirati i sarađivati sa domaćim ekspertima iz oblasti kriptovaluta, onda investitori iz Srbije konačno mogu da računaju na pouzdane partnere na našem tržištu. Na taj način će lako i sigurno ući u svet kriptovaluta.

Sada svaki domaći investitor, koji se odluči za kupovinu bitcoina ili neke druge kriptovalute, može to da učini iz Srbije. U zavisnosti od toga za koju platformu i kripto menjačnicu se odlučite, kupovina je uglavnom vrlo jednostavna i može je savladati svako, baš kao kada kupujete proizvode preko interneta.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track