NAKON SKANDALA S HARIJEM I MEGAN, KEJT I VILIJAM OTKAZALI POSLUŠNOST? Nova drama u kraljevskoj porodici ponovo napravila pometnju
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

OCENILI IH KAO SEBIČNE

NAKON SKANDALA S HARIJEM I MEGAN, KEJT I VILIJAM OTKAZALI POSLUŠNOST? Nova drama u kraljevskoj porodici ponovo napravila pometnju

Pop kultura -

Britanska kraljevska porodica okupila se u dvorcu Vindsor na svečanom božićnom ručku.

Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila, poželeli su dobrodošlicu članovima kraljevskih porodica, uključujući princezu Anu i Timotija Lorensa, Majka i Zaru Tindal s njihovom decom, princa Edvarda i Sofi Veseks i njihovu ćerku, Lejdi Luis.

Međutim, primetno odsutni s događaja bili su princ Vilijam, princeza Kejt i njihovo troje dece - princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Očekivalo se da će porodica prisustvovati, ali izostali su iz "sebičnih" razloga.

Nakon završetka školske godine u Lambruku za Džordža, Šarlot i Luisa, Vilijam i Kejt su možda odlučili da se povuku u Anmer Hol, svoju rezidenciju u Norfolku.

Par obično provodi praznike s decom na imanju – a ono je savršeno smešteno za nadolazeće božićne svečanosti.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, dogodile su se dramatične scene u još jednoj glavnoj kraljevskoj rezidenciji – Bakingemskoj palati.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Nešto posle 22 sata neko je zapalio vatru na vratima Palate pre nego što ga je policajac spustio na zemlju.

"Nedugo nakon 22.08 sati u utorak, 20. decembra, 30-godišnji muškarac uhapšen je zbog sumnje da je naneo štetu nakon što je uočen mali požar u blizini vrata Bakingemske palate", stoji u policijskom saopštenju

Podsetimo, 40-godišnju princezu od Velsa kralj je imenovao novim počasnim pukovnikom irske garde. Kejt preuzima ulogu od princa Vilijama, kojem je kraljica Elizabeta II dala tu čast u februaru 2011, dva meseca pre nego što su se on i Kejt venčali.

Kejt Midlton, princ Vilijam, britanska kraljevska porodica
foto: Profimedia

Princ od Velsa sada je pukovnik velške garde, dok kraljica supruga Kamila preuzima oduzetu titulu pukovnika grenadirske garde, skandaloznog princa Endrua.

Promene titula došle su kao deo izjave o Čarlsovoj prvoj "Trooping of the Colour" paradi, kojom se obeležava zvanični rođendan britanskog monarha.

"U 2023, ovaj impresivni prikaz svečanosti održaće se u subotu, 17. juna, od strane pukovnika Divizije za domaćinstvo, na paradi konjičke garde, uz prisustvo i pozdrav Njegovog veličanstva kralja", navodi se u saopštenju.

Bakingemska palata, britanski dvor
foto: Profimedia

Dok će Čarls, Kamila, Vilijam, Kejt i drugi članovi kraljevske porodice biti prisutni na paradi, nagađa se hoće li princ Hari i Megan Markl biti pozvani.

Parada dolazi 42 dana nakon Čarlsovog krunisanja - još jedan događaj koji je "u vazduhu" za vojvodu i vojvotkinju od Saseksa nakon objavljivanja njihovih dokumentarnih serija na Netfliksu, "Hari i Megan".

U seriji od šest epizoda, Hari je tvrdio da je ušao u žestoku raspravu sa svojim bratom i ocem zbog njegove i Meganine odluke da se povuku iz svojih uloga u kraljevskoj porodici u januaru 2020.

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Bilo je zastrašujuće slušati mog brata koji je vrištao i vikao na mene, a moj otac je govorio stvari koje jednostavno nisu bile istinite, a moja baka je tiho sedela i sve to prihvatala", prisetio se. "Ali morate da shvatite da - iz perspektive porodice - posebno iz njene, postoje načini na koje se stvari rade, a njena krajnja misija, cilj, jeste institucija."

Dok je Hari primetio da je "najtužniji deo" situacije bio "zid" između njega i Vilijama, priznao je da ne misli da će se njegova porodica ikada složiti oko okolnosti koje su dovele do njihovog odlaska.

Princ Hari
foto: Profimedia

"Morao sam da se pomirim s činjenicom da verovatno nikada nećemo dobiti istinsku odgovornost ili iskreno izvinjenje. Moja supruga i ja idemo dalje. Fokusirani smo na ono što sledi", rekao je Hari.

Kraljevska porodica tek treba zvanično da komentariše seriju, ali prema insajderu, Vilijam je "razočaran Harijem jer je njega i kraljevsku porodicu prikazao u ciničnom svetlu."

princ Vilijam
foto: Ian Vogler-Daily Mirror/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Vilijam se nadao da bi mogli da poboljšaju odnos nakon intervjua za CBS u martu 2021, ali Harijevo iznošenje prljavog veša samo je pojačalo sukob između dvojice braće i dovelo do toga da su napravili korak unazad", rekao je izvor.

Još jedan insajder rekao je da se Kejt takođe bori s problemima koje su prouzrokovali Hari i Megan.

"Kejt se oseća povređeno i izdano jer je Hari i njoj to učinio, pogotovo jer su imali blizak odnos. Vilijam ne planira da iznese svoju stranu priče ili otvoreno uzvrati. Ostaje dostojanstven i nastavlja s poslom", rekao je izvor.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track