STALNO JE NESTAJALA U WC-u S MUŠKARCIMA: Ova žena ima divlji ljubavni život, spavala je s drugima i nakon udaje, a VOLI I ŽENE
Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

ŽIVI ROKENROL ŽIVOT

STALNO JE NESTAJALA U WC-u S MUŠKARCIMA: Ova žena ima divlji ljubavni život, spavala je s drugima i nakon udaje, a VOLI I ŽENE

Pop kultura -

Belgijska modna dizajnerka Dijana von Furstenberg (76) domaćin je godišnje DVF održane u sklopu 80. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. Među najvažnijim zvanicima bila je Amal Kluni (45), koja je odabrala dugačku čipkastu haljinu. Dijana se proslavila 1974. kada je dizajnirala haljinu na preklop.

Iako je cenjena dizajnerka i u tom svetu mnogi ističu kako je nadmašila sva očekivanja, uz nju se veže i prilično buran seksualni život. Znala je da organizuje lude zabave gde bi okupljala elitu i kršila sve moguće norme. Oduvek je bila uglađena devojka, odrasla je u jevrejskoj porodici u Briselu, a bolna tačka njena života bila je njena majka, koja je jedva preživela holokaust.

Dijana Von Furstenberg, Amal Kluni
foto: SGP / ddp USA / Profimedia

"Osećala sam se kao pas kad sam bila mala devojčica", rekla je jednom Dijana. Školovala se u Švajcarskoj i Londonu i to je za nju bilo pravo seksualno buđenje. Bila je u vezama s brojnim muškarcima i s prijateljicama.

"Bila je vrlo stidljiva, jače građe i zaintrigirala me. Zaljubila sam se u nju", priznala je Dijana. Majka ju je podržavala u razvratnom načinu života, kada su joj moda 60-ih u Londonu, rokenrol i divlji seks otvorili vrata u nepoznato. Seks je postao centar njena života. Za vreme studiranja živela je s mamom i njenim ljubavnikom u Ženevi i onda je upoznala imućnog Bernarda Kornfelda, poslovnog čoveka koji je preminuo 1995. godine. Zaposlila se kao recepcionerka i bila u kontaktu s Bernardom, koji je imao skupocene automobile, jahte, odlazio na razne zabave i uživao sa ženama.

Dijana je nosila kaubojski šešir, rukavice bez prstiju, beli ruž. Na zabavama je bila divlja i stalno bi nestajala u WC-u s muškarcima. Na jednoj zabavi upoznala je Egona von Furstenberga i to je bilo poput ostvarenja njenog sna. Imala je 19 godina i delovao je uglađeno poput princa.

"Imao je zlatno srce i bio veoma velikodušan. Ali takođe, bio je najnemoralnija osoba koju sam upoznala. Spavao bi sa bilo kim - ženama, muškarcima, nije mu bilo važno", otkrila je Nona Gordon, novinarka britanskog Voguea. Egon je predstavljao sve što je Dijana tražila u muškarcu. Znala je da je biseksualac, ali to joj nije smetalo. Venčali su se 1969, a za medeni mesec su otišli u Sardiniju. Po povratku u Njujork, Dijana se potpuno posvetila modi, a o deci je brinula dadilja.

Iako je izgovorila sudbonosno "da", nastavila je da bude "prisna" s mnogim muškarcima. U društvu se često pušila marihuana i šmrkao kokain, a ozbiljne stvari ih uopšte nisu zamarale. Pokazivala je gole grudi u javnosti, imala brojne ljubavnike u otvorenom braku i sebe je doživljavala kao "zločestu sirenu". Jako bitna stavka u njenom životu bila je astrologija. Potpisivala je ugovore na tačno određene dane. Njen brak s Egonom raspao se 1983. godine, a onda se 2001. udala za Berija Dilera (81).

(Kurir.rs/ Stil)

Bonus video:

02:33

Potresna životna priča Cece Kitić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track