PAMTIMO JE IZ SERIJE "LJUBAV NA SEOSKI NAČIN": Glumica sa najčudnijim imenom Jugoslaviju očarala sa samo 17 godina, a onda NESTALA
Foto: Printscreen/Youtube

evo kako danas izgleda

PAMTIMO JE IZ SERIJE "LJUBAV NA SEOSKI NAČIN": Glumica sa najčudnijim imenom Jugoslaviju očarala sa samo 17 godina, a onda NESTALA

Pop kultura -

Prizrenka Petković, koju domaća publika pamti kao Radmilu iz serije "Ljubav na seoski način", rođena je 1952. godine u Prizrenu. Njena priča je beskrajno zanimljiva, a mnogi je znaju i kao glumicu sa "najčudnijim imenom", koje je ponela po mestu svog rođenja.

ljubav na seoski način
foto: Printscreen/Youtube

Prizrenka je debitovala kada je imala svega tri godine, da bi sa svega 17 godina postala priznata glumica, a sa 20 godina počela je da ostvaruje san iz detinjstva da postane klasična pevačica upisavši konzervatorijum u Bukureštu.

U Bukureštu je stekla veliki uspeh, pa je vrlo brzo postala poznata, nastupala je svuda, a samo u Nemačkoj imala je preko 20 solističkih koncerata. Odlučila je da se vrati u Jugoslaviju, gde je dobila poziv da nastupa u Novosadskoj operi.

Prizrenka se udala za Džejsma Mekreja, sa kojim se preselila u Holandiju, gde živi već 22 godine. Njen suprug, koji iz prvog braka ime ćerku Violetu, tamo drži elitnu muzičku školu, u kojoj Prizrenka drži časove solo pevanja.

Prizrenka se više nije vraćala glumi, jer je njena ljubavi bila muzika, a u seriji se našla potpuno slučajno.

Prizrenka Petković McCray, Prizrenka Petković
foto: YouTube/ McCray Studio

- Ulogu Radmile dobila sam potpuno slučajno jer se glumica koja je trebalo da igra razbolela. Prijatelj mog oca (takođe glumac, Branko Petrović), preporučio me je režiseru Dragoslavu Laziću. Još pamtim tremu koju sam imala kada sam ugledala Lepog Caneta, odnosno Dragana Zarića, veliku zvezdu u to vreme - pričala je svojevremeno o svojim počecima Prizrenka.

(Kurir.rs/A.G)

Bonus video:

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track