EVO KAKO MOŽETE DA GLASATE ZA SVOJE FAVORITE U FINALU PESME ZA EVROVIZIJU I KOLIKO TO KOŠTA: RTS je odredio jasna pravila
Foto: Printscreen/RTS

PZE 2024

EVO KAKO MOŽETE DA GLASATE ZA SVOJE FAVORITE U FINALU PESME ZA EVROVIZIJU I KOLIKO TO KOŠTA: RTS je odredio jasna pravila

Pop kultura -

Takmičenje "Pesme za Evroviziju" bliži se kraju, a publika za svoje favorite može glasati putem SMS poruka.

Za svog favorita možete glasati slanjem poruke na 5556 uz redni broj nastupa takmičara za kog želite da pobedi. Cena poruke je 60 dinara sa PDV-om. Sa jednog telefonskog broja možete glasati najviše 20 puta.

Kako bi sve bilo regularno utvrđen je "Pravilnik o glasanju na takmičenju".

RTS organizuje i sprovodi postupak izbora kompozicije u skladu sa odredbama ovog Pravilnika, kao i odredbama Pravilnika takmičenja za „Pesmu Evrovizije 2024“ koji donosi Evropska radiodifuzna unija (EBU), čiji je član RTS.

Pesma za Evroviziju 24, Pesma za Evroviziju, Breskvica
foto: screenshot RTS

Radio-televizija Srbije organizuje i sprovodi postupak izbora kompozicije u skladu sa odredbama ovog Pravilnika, kao i odredbama Pravilnika takmičenja za „Pesmu Evrovizije 2024“ koji donosi Evropska radiodifuzna unija (EBU), čiji je član RTS.

Beovizija 2023, Evrovizija 2023, PZE
foto: RTS, Nikola Ristić, Gordan Jović

Način izbora tokom sve tri večeri takmičenja uključuje glasove TV gledalaca (SMS poruke) i glasove stručnog žirija, od kojih se svaki vrede ravnomerno u odnosu 1 : 1, odnosno 50 odsto glasova od TV publike, a 50 odsto od stručnog žirija.

Gledaoci TV prenosa glasaju putem mobilnih telefona, slanjem SMS poruka za jednu od navedenih kompozicija. SMS glasanje traje 15 minuta, sa jednog telefonskog broja se može glasati 20 puta.

Konstrakta, Ana Đurić Konstrakta
foto: Printscreen/RTS

Da podsetimo, 16 kompozicija se bori za predstavljanje Srbije na Evroviziji koje će se održati u Malmeu, a evo i njihovog spiska i redosled po kojem nastupaju:

1. Iva Lorens – Dom

2. Džordži – Luna park

3. Breskvica – Gnezdo orlovo

4. Teya Dora – Ramonda

5. Hristina – Bedem

6. Marko Mandić – Dno

7. M.ira – Percepcija

8. Nemanja Radošević – Jutra bez tebe

9. Milan Bujaković – Moje, tvoje

10. „Keni nije mrtav“ – Dijamanti

11. Zorja – Lik u ogledalu

12. Zejna – Najbolja

13. Konstrakta – Novo, bolje

14. Bojana & David – NO, NO, NO

15. Lena Kovačević – Zovi me Lena

16. Dušan Kurtić – Za tebe živim

Sudeći po imenima koja su se ove godine prijavila da brane boje naše zastave, orba će biti žestoka na takmičenju "Pesma za Evroviziju" koje je poznatije kao nekadašnja Beovizija.

(Kurir.rs/T.B.)

Bonus video:

01:37

BILO JE DOSADNO I DEPRESIVNO, DOK NIJE NASTUPILA ONA! Nekadašnji pevači na PZE izneli utiske o polufinalu: Ovo su im favoriti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track