NACIONALNI INTERES: Egzit nije ugrožen!

NACIONALNI INTERES: Egzit nije ugrožen!

Pop kultura -
Imamo sva uveravanja najviših zvaničnika Vlade Srbije da festival ima podršku države, koja prepoznaje da je EXIT projekat od opšteg nacionalnog značaja

BEOGRAD - Organizatori muzičkog festivala Egzit saopštili su danas da festival nije ugrožen i da će biti održan kako je i planirano, na Petrovaradisnkoj tvrđavi od 10. do 14. jula.

"Imamo sva uveravanja najviših zvaničnika Vlade Srbije da festival ima podršku države, koja prepoznaje da je Egzit projekat od opšteg nacionalnog značaja", navodi u sopštenju organizator festivala. Posetioci Egzita svake godine doprinose lokalnoj ekonomiji Novog Sada i Srbije sa oko 15 miliona evra. Na ovaj način, u poslednjih 10 godina posetioci festivala investirali su u Srbiju preko 100 miliona evra, a u narednih 10 godina investiraće još najmanje toliko, navodi se u saopštenju.Pojedini beogradski mediji objavili su da je održavanje Egzit festivala dovedeno u pitanje, jer novac koji im je država obećala krajem godine još nije uplaćen.

"Pored direktne ekonomske koristi, kao jedan od najpozitivnijih domaćih brendova, Egzit u još većoj meri doprinosi poboljšanju imidža zemlje. Tim Džuda, novinar londonskog "Ekonomista", najuticajnijeg evropskog ekonomskog časopisa, svrstao je marketinški doprinos festivala Srbije u kategoriju - neprocenjivo!", navode iz Egzit tima.

Organizatori navode da je interesovanje za ovogodišnji Egzit najveće u poslednjih nekoliko godina, da očekuju punu tvrđavu, goste iz preko 60 zemalja i jedan od najboljih Egzita ikada.

Na Egzitu će ove godine nastupiti Atoms For Peace, Bloc Party, SiLo Grin, Dejvid Geta, Fatboy Slim, Nik Kejv, Snup Dog, The Prodigy, Ćase & Status & Rage, Diplo, Đ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Džef Mils, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Set Troksler, Ana Popović, Delilah, Eyesburn, Feed Me i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track