DIRLJIV SUSRET Bata Živojinović: Laušević mi je izmamio i suze i osmeh
Foto: Printskrin/Instagram

Sreli se posle 17 godina

DIRLJIV SUSRET Bata Živojinović: Laušević mi je izmamio i suze i osmeh

Pop kultura -
Prijatelji prisetili smo se zajedničkih filmova. Uvek je dobrodošao u mom domu. Sazreo je kao glumac i čovek, a i odlično izgleda. Jedva čekam da se ponovo vidimo

Žarko Laušević posetio je juče Velimira Batu Živojinovića u njegovom domu u Beogradu. Doajeni našeg glumišta sreli su se posle 17 godina, a zajedničku fotografiju na društvenim mrežama objavila je Batina unuka Dina.Živojinović otkriva za Kurirda je njihov susret bio dirljiv, s mnogo emocija i uz suze radosnice.Dugo sam ga čekao- Dugo sam čekao ovaj susret! Lauš me je mnogo obradovao. Izmamio mi je i suze i osmeh. Prisetili smo se zajedničkih dana i mnogobrojnih projekata koje smo radili. Uvek je dobrodošao u mom domu. Sazreo je kao glumac i čovek, a i moram da primetim da odlično izgleda. Jedva čekam da se ponovo vidimo - preneo nam je svoje impresije Bata.Veruje da će Lauš ostvariti uspešnu karijeru i u Americi.- Kaže mi supruga Lula da ima sjajnu ulogu u filmu „Smrdljiva bajka“. Ali meni to nije dovoljno. Očekujem od njega da napravi uspešnu karijeru i u Americi. Sudeći po njegovim umetničkim vrednostima, siguran sam da će uspeti. Duboko verujem u njega - zaključuje Bata.

Boj na Kosovu 1989.
Boj na Kosovu 1989.

Retko izlazi iz stana

Zbog narušenog zdravlja, Živojinović skoro da ne napušta svoj dom na Crvenom krstu, pa je Lauš posetu Beogradu zbog premijere filma „Smrdljiva bajka“ iskoristio da ga obiđe. Oni su se prisetili filmova koje su snimili zajedno. Publika najviše pamti njihovu saradnju u ostvarenju Zdravka Šotre „Boj na Kosovu“, a zajedno su radili i na projektima „Dobrovoljci“ i „Svečana obaveza“ iz 1986. godine, gde im je partner bio Dragan Nikolić.
 Svečana obaveza 1986.
Svečana obaveza 1986.

Batin sin MiljkoLEPO JE ŠTO JE NAŠAO VREMENA ZA MOG OCADolazak Žarka Lauševića u dom porodice Živojinović obradovao je i Batinog sina Miljka, koji živi u Parizu.- To je lep gest. Njih dvojica su stare kolege i prijatelji, pretpostavljam da je bilo dirljivo. Srećan sam što su se nakon svih ovih godina ponovo sreli. Siguran sam da su imali o čemu da razgovaraju i verujem da mu je moj otac čestitao na poslednjoj ulozi, zbog koje je doživeo ovacije u Sava centru. Čitam da je Žarko veoma zauzet zbog promocije novog filma, ali je ipak našao vremena da poseti Batu - poručio je Miljko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track