SRBI POKORILI TEMIŠVAR: Opera Narodnog pozorišta nastupila s Rigoletom

Nacionalni teatar gostovao u Rumuniji

SRBI POKORILI TEMIŠVAR: Opera Narodnog pozorišta nastupila s Rigoletom

Pop kultura -
Naša opera po kvalitetu može da se meri s drugim renomiranim kućama u svetu. Problem nam je samo novac, a imamo dobre soliste, kaže bariton Dragutin Matić

Opera Narodnog pozorišta iz Beograda s Verdijevim „Rigoletom“ gostovala je na Festivalu operske umetnosti u Temišvaru u okviru saradnje s tamošnjom nacionalnom operom.Publika je na kraju izvođenja ustala i ovacijama pozdravila srpske umetnike. Čuveni klasik Đuzepea Verdija u režiji Predraga Protića, pod dirigentskom upravom direktorke naše opere Ane Zorane Brajović, sa baritonom Dragutinom Matićem u naslovnoj ulozi, zvučao je savršeno.

Potresno... Matić se oprašta od ćerke
Potresno... Matić se oprašta od ćerke

Ljubavne veze

- Zadovoljstvo je bilo predstavljati našu kulturu u Rumuniji. Uloga mi je lepo legla. Naša opera po kvalitetu može da se meri s drugim renomiranim kućama u svetu. Problem je samo novac za neke skuplje produkcije. Imamo dobre pevače - kaže za Kurir Matić, koji u predstavi igra sa suprugom:- Nevena svakom izvođenju daje posebnu notu. Mi izvodimo zajedno „Seviljskog berberina“, što je odlično prihvaćeno kod publike.Veliki planoviPored Matića, u operi su nastupili i solisti Dejan Maksimović (vojvoda od Mantove), Snežana Savičić Sekulić (Đilda), Aleksandar Stamatović (Monterone), Ljubica Vraneš (Magdalena), Vuk Zekić (grof Čeprano), Tatjana Mitić (grofica Čeprano), Pavle Žarkov (Marulo), Dragoljub Bajić (Sparafučile), Igor Matvejev (Borsa), Nataša Rašić (Đovana) i Vuk Zekić (tamničar).Ekipa Kurira je pre izvođenja prošetala ulicama Temišvara u društvu dirigenta i vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića.- Rumunija ima čak 15 operskih kuća, od kojih su četiri nacionalne. Treba da nas je sramota. Temišvar nas je primio kao braću. Uzvratićemo im gostovanje početkom godine. Sličnu saradnju ćemo nastaviti s HNK iz Osijeka - otkrio je Savić.

On najavljuje da će se sledeće sezone raditi nova domaća opera „Pop Ćira i pop Spira“ akademika Dejana Despića.- Srpska komična opera dugo nije bila na našem repertoaru. Režija je bila poverena Dejanu Miladinoviću i očekujemo da će dugo biti na repertoaru - zaključuje Savić.

Iz rijalitija u pozorišteNEMEŠ: SPREMAM SE ZA „OTELA“Operi Narodnog pozorišta nedavno se pridružio Nikola Nemešević Nemeš, bivši učesnik „Velikog brata“.- Drage volje sam prihvatio ovaj angažman. Sad radim posao za koji sam se školovao. Pripremam malu ulogu u „Otelu“, a uskočiću u „Aidu“ i „Tosku“ - kaže Nemešević za Kurir i napominje da ne prati rijalitije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track