Stručnjak odgovara

Stručnjak odgovara

Stil -
Uklonite masnoću iz krvi na prirodan način

PITANJE: Da li se uz pomoć određenih namirnica mogu rešiti masnoće iz krvi?ODGOVOR: Ukoliko imate višak kilograma, veoma je važno da ozbiljno poradite na tome da ga se što pre rešite. Ishrana treba da vam bude bogata vlaknima iz žitarica, voćem i povrćem, a treba povesti računa o tome da mlečni proizvodi i probiotici koje konzumirate imaju što manje masnoće u sebi.

Crveno meso takođe treba da zamenite belim pilećim mesom, ribom i brojnim zdravim namirnicama poput soje mahunarki i žitarica.

U obroke treba uključiti i ostale zdrave izvore masnoće, poput maslinovog, bučinog i lanenog ulja, kao i orašaste plodove i semenke suncokreta, lana, susama i bundeve.

Uz pravilnu ishranu i umerenu fizičku aktivnost, ukoliko ne pijete lekove za smanjenje masnoće u krvi, svakako je preporučljivo da se u ishranu uključe i dodaci na bazi crvenog integralnog pirinča i omega-3-masnih kiselina, koje možete pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama. Ovo su dva vodeća prirodna proizvoda u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Monakolin K, spoj iz crvenog pirinča, odgovoran je za smanjenje ukupnog LDL (lošeg) holesterola i triglicerida u krvi. Omega-3-masne kiseline, koje nalazimo i u ribi, lanenim semenkama, maslinovom ulju i orasima, dokazano poboljšavaju zdravlje srca i krvnih sudova i odlične su namirnice za prevenciju bolesti.

Ukoliko imate pitanja za lekara, pošaljite ih na imejl stil@kurir-info.rs ili na adresu redakcije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track