KORISNO: 10 aplikacija bez kojih ne možete!
Foto: Shutterstock

Smartfon uređaji promenili su svakodnevicu milionima ljudi širom sveta

KORISNO: 10 aplikacija bez kojih ne možete!

Tech -
Olakšavaju život: Prepoznavanje pesama, čitanje knjiga, brisanje podataka koje bi trebalo sakriti samo su neke mogućnosti koje pružaju programi za pametne telefone
1 / 10 Foto: Kurir štampano

Android platforma nudi ogroman broj aplikacija, koje se razlikuju po kvalitetu, zanimljivosti, ali posebno korisnosti. Njihov broj stalno raste, ponekad nije lako naći onu „pravu“, međutim, može se reći da su se iz džungle Play prodavnice ipak izdvojile neke koje su potpuno promenile svakodnevicu korisnika smartfon uređaja.

1. DashClock WidgetU pitanju je veoma koristan vidžet za uređivanje lockscreena i početnog ekrana. Poseduje ekstenzije koje omogućavaju lak i brz pristup informacijama o vremenskoj prognozi, Gmail nalogu, alarmu, kalendaru, porukama i pozivima.

2. ColorNoteColorNote je od izuzetne pomoći pri sastavljanju beleški i pravljenju spiskova, koji uz to mogu da se uređuju po boji ili stilu. Pored toga, omogućeno je postavljanje podsetnika ili njihovo slanje putem mejla ili društvenih mreža.

3. ViberViber je aplikacija koja putem interneta omogućava obavljanje besplatnih poziva i slanje poruka i fotografija. Uz nju se imenik sam ažurira, s obzirom na to da je aplikacija povezana s brojem telefona, pa nema mučenja s traženjem i ubacivanjem kontakata.

4. Moon+ ReaderOdličan program za čitanje. Podržava formate epub, mobi, zip, html, rar, OPDS, chm, cbr, umd, txt i fb2, što znači da je pored knjiga omogućeno čitanje i stripova, a ponuđena je i opcija prilagođavanja teksta.

5. AccuWeatherNajpopularniji sajt za praćenje vremenske prognoze. Pomoću nje korisnici mogu da vide temperaturu u gradu ili zemlji, ali i celu prognozu za taj dan ili nedelju.

6. Shush!Odličan program za čitanje. Podržava formate epub, mobi, zip, html, rar, OPDS, chm, cbr, umd, txt i fb2, što znači da je pored knjiga omogućeno čitanje i stripova, a ponuđena je i opcija prilagođavanja teksta.

7. WinampVerovatno mnogi korisnici kod kuće slušaju muziku preko Winampa, a sada je omogućeno da se to radi i na Androidu. Preko Winampa je moguće puštanje skladištene muzike, ali i radija, a pored toga ova aplikacija omogućava sortiranje po žanru ili podešavanje ekvilajzera.

8. ShazamUkoliko čujete neku pesmu koja vam se dopada, a ne znate kako se zove, naziv možete da saznate preko Shazama - aplikacije koja prepoznaje pesmu, a zatim je automatski traži na Youtubu. Pored naziva pesme, može više da se sazna i o izvođačima.

9. HistoryEraserReč je o aplikaciji koja omogućava brisanje istorije posećenih sajtova, pogledanih mapa, stvari skinutih sa interneta...

10. AirDroidUz njenu pomoć prebacivanje podataka sa Androida na kompjuter i obratno obavlja se bežično bez USB kabla, putem WiFi mreže na koju je korisnik konektovan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track