KORISNICI AJFONA NE MORAJU VIŠE DA BRINU: Evo šta treba da radite ako vaš telefon prestaje da radi na hladnoći!
Foto: Profimedia

OSETLJIVI NA VREME

KORISNICI AJFONA NE MORAJU VIŠE DA BRINU: Evo šta treba da radite ako vaš telefon prestaje da radi na hladnoći!

Tech -

Sofisticirana elektronika poput smartfona je, koliko god nas proizvođači pokušavali uveriti u suprotno, strahovito osetljiva na vremenske uslove.

Zimske radosti sa ajfon telefonima, konkretno, idu rukom pod ruku sa kraćim trajanjem baterije, pa čak i gašenjem. Evo kako to sve možete zaobići.

Brinite se za bateriju

Ajfon je smiješno osjetljiv na ekstremne temperature. Nebrojeno puta smo tokom letovanja ostavljali uređaj na stolu u kafiću, samo da bi nas ekran nakon nekoliko minuta korišćenja upozorio da je uređaj prevruć.

foto: Profimedia

Ažurirajte softver

Sitne ispravke poput podešavanja senzora za temperaturu stvari su koje pomažu, što znači da biste, osim ako imate zaista stari model, definitivno trebali da uradite za nadogradnju.

Držite telefon na toplom

Ovo je relativno jednostavno - kada ste na hladnoći, spremite uređaj u džep pantalona, a ne u džep jakne. Telefon ćete time zagrejati na telesnu temperaturu, odnosno spasiti ga od ekstremne hladnoće.

foto: Profimedia

Ako vam se zacrni ekran

U slučaju mrskog crnog ekrana smrti, ne paničite. Idite kući, ostavite uređaj na stolu i pričekajte da se zagreje i "odmori". Nakon pola sata ga upalite i nipošto, ali nipošto ga pre toga nemojte spajati na punjač. Hladne Li-Ion baterije teško podnose punjenje.

Kurir.rs/Tportal, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja