Interaktivna karta koja oslikava druženja na Fejsbuku

Interaktivna karta koja oslikava druženja na Fejsbuku

Tech -
Ineraktivna karta pokazuje ko je s kim najveći prijatelj na Fejsbuku

LOS ANĐELES - Prošle nedelje Fejsbuk je slavljenički objavio da ima milijardu aktivnih korisnika na ovoj mreži koja traje već osam godina.

Ovo je samo dokaz da je mobilna tehnologija i društvene mreže promenile način komuniciranja, a to oslikava ineraktivna karta.

Naime ineraktivna karta pokazuje ko je s kim najveći prijatelj na Fejsbuku, ako na primer neko izabere Jordan na ovoj karti će se videti Fejsbuk korisnici iz Jordana, koji imaju najviše veza sa stanovnicima paletsitnskih eritorija, a to se odnosi na Egipat, Izrael, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

'Imigracije su jedna od najjačih veza koja veže susede jer imamo jako puno onih koji prelaze granice i traže posao u susjednim zemljama te onih koji žele ostati u kontaktu s ljudima koje su upoznali na putu', napisala je Mia Newman, autorka interaktivne karte.

Karta se fokusira na istorijeske, ekonomske , jezične i kulturne veze koje povezuju neke dve zemlje, a može biti razvrstana i po zajedničkim jezicima koji se koriste širom sveta, piše Mashable.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track