NOVI FEJSBUK: Najveća promena u poslednjih 7 godina!

Opet menjaju

NOVI FEJSBUK: Najveća promena u poslednjih 7 godina!

Tech -
Sistem za prikaz aktivnosti prijatelja od sutra će biti radikalno promenjen. Mark Cukenberg je još u januaru najavio promenu, a od sutra će i ostali korisnici biti u prilici da vide šta je Fejbuk ovog puta smislio.

Prema izvorima Tek Kranča(TechCrunch) iz vrha Fejsbuka, od sutra će početna strana vašeg profila biti podeljena u više kolona, a sadržaj će biti podeljen na kategorije, kako bi korisnici imali veću kontrolu prikaza određenih sadržaja.

Fejsbuk je pre sedam godina predstavio svoju centralnu listu objava (njuz fid) koja se sastoji od jedne kolone u kojoj se objavljuju najnovije aktivnosti vaših prijatelja i od tada se ta opcija nije preterano menjala. Sistem za prikaz aktivnosti prijatelja, od muzike koje slušaju, preko članaka koje čitaju, do slika koje dele sa drugima, od sutra će biti radikalno promenjen!

Ono što je za sada sigurno je da će postojati kolona za slike u kojoj će se nalaziti slike sa fejsbuka i instagrama. Takođe, postojaće i kolona za muziku u kojoj će biti prikazano šta vaši prijatelji slušaju i na koje koncerte idu.

Moguće je da će biti i drugih kolona, kao što kolona za vesti i video snimke, ali to nije potvrđeno.

Nova koncepcija bi trebalo da pomogne korisnicima da kontrolišu sadržaj koji vide, odnosno da korisne i zanimljive informacije ne bi bile potisnute dosadnim i nebitnim aktivnostima drugih korisnika. Takođe, ovo će biti veoma korisno i za oglašivače, koji će svoje reklame moći da postavljaju ciljano u određenu kolonu u skladu sa sadržajem koji promovišu.

Mark Cukenberg je još u januaru najavio ovakvu mogućnost, a od sutra će i ostali korisnici biti u prilici da vide šta je Fejbuk ovog puta smislio.

http://www.youtube.com/watch?v=_PW54Sm99ck

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track