PAŽNJA: Lažne poruke na WhatsApp aplikaciji

Prevara

PAŽNJA: Lažne poruke na WhatsApp aplikaciji

Tech -
Navodni "direktori" obećavaju svima koji to urade lepši izgled aplikacijie, promenu boje i najvažnije je da nude novac, odnosno jeftinije usluge

Na aplikaciji za pametne telefone "WhatsApp" koja služi za dopisivanje i šerovanje multimedijalnih sadržaja, poslednjih dana počele su da se šire sumnjive poruke.

Ove poruke mogu biti različite, a "spam" je učestao kod mnogih korisnika ove aplikacije.

U jednoj od ovih "spam" poruka korisnik koji je predstavlja kao "Džon" i navodno je jedan od zaposlenih u "WhatsApp" kompaniji, traži od vas da da pošaljete njegovu poruku svim vašim kontaktima ukoliko ne želite da vam blokiraju aplikciju, a ova poruka glasi:"Pozdrav, mi smo Endi i Džon, direktori MSN-a i sada "whatsapp" aplikacije, ova poruka služi da informiše sve korisnike da nam je ostalo još samo 530 naloga za nove telefone, a naši serveri su pretrpani i molimo vas da rešimo ovaj problem", piše u poruci. "Pošaljite ovu porusku svim vašim kontaktima, a minimum 9 da bi ste potvrdili da ste aktivni ili postoji mogućnost da vam deaktiviramo nalog na aplikaciji", piše u nastavku poruke.

Takođe, navodni "direktori" obećavaju svima koji to urade lepši izgled aplikacijie, promenu boje i najvažnije je da nude novac, odnosno jeftnije usluge u budućnosti. Ukoliko korisnik pošalje ovu poruku na devet adresa u budućnosti će moći da koristi aplikaciju za 0.37 centi, a ukoliko pošaljete preko devet puta, doživotno imate besplatnu aplikaicju.

Moguće je da je poruka maliciozna i preporučuje se svim korisnicima da ne slede uputsva ove poruke i da je istog trnutka nakon primanja obrišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track