SENZACIJA: Pronađene izgubljene piramide u Egiptu!
Foto: YOUTUBE

Legenda

SENZACIJA: Pronađene izgubljene piramide u Egiptu!

Tech -
Mesto, za koje se veruje da je triput veće od platoa Gize, udaljeno je dvadesetak kilometara od grada Abu Sidum koji se pruža duž obala Nila

KAIRO - Naslage peska u Egiptu koje su arheolozi uočili zahvaljujući snimcima sa servisa Google Earth mogle bi biti davno izgubljene drevne piramide.

Američki arheolog Anđela Mikol duž korita Nila uočila je dva područja neobične konfiguracije pa neki od egiptologa tvrde da je reč o legendarnim izgubljenim piramidama.

Mikolova je svoje otkriće naučnom svetu objavila još prošle godine posle silnih meseci češljanja Guglovih snimaka iz vazduha na kojima je uočila izbočine i udubljenja u tlu nalik piramidama.

Mesto, za koje se veruje da je veće od platoa Gize, udaljeno je dvadesetak kilometara od grada Abu Sidum koji se pruža uz obale Nila. Nalazište obuhvata grandiozni plato u obliku trougla za koji se veruje da je triput veći od platoa Gize u Kairu.

Ukoliko se dokaže da je Anđela u pravu, biće to najveće dosad otkrivene piramide poznate čovečanstvu.Najintrigantija činjenica jeste da se kompleks drevnih izgubljenih piramide pominje i na nekim od najstarijih mapa od kojih jedna pripada i francuskom caru i vojskovođi Napoleonu Bonaparti.

http://www.youtube.com/watch?v=Pm6135qpDio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track