Najnovije vesti

PREPOZNAJTE IH NA VREME: 5 stvari koje psihopate govore kako bi vas naveli da mislite da ste ludi
Foto: Profimedia

Bežite od njih koliko vas noge nose

PREPOZNAJTE IH NA VREME: 5 stvari koje psihopate govore kako bi vas naveli da mislite da ste ludi

Zanimljivosti

Kad čujete reč "psihopata", možda ćete pomisliti  na Hanibala Lektora, ali većina psihopata su zapravo nenasilni članovi društva. U stvari, velike su šanse da će delovati nevino prosečnom posmatraču.

Psihopati su pre svega društveni predatori. Bez savesti, oni su u mogućnosti koristiti šarm i manipulaciju kako bi dobili ono što žele od drugih, bilo da je to porodica, prijateljstvo, veze, radno mesto i slično.Oni menjaju svoje osobine, narav i postaju ono za što misle da vi želite da budu. I jako su dobri u tome.No, kada im više ništa ne treba od vas, tada počinje ludo ponašanje. Ove su neke zajedničke fraze koje ćete čuti od psihopata koji želi da posumnjate u svoje psihičko zdravlje.

1. "Previše sve analiziraš"

Naravno, postoje ljudi koji previše analiziraju situacije. Razlika sa psihopatama je u tome, što ćete uvek retrospektivno otkriti da ste bili u pravu. Oni namerno rade stvari kako bi vas doveli do toga da se osećate na rubu ili da postanete paranoični. Kada ih počnete ispitivati jer nešto posumnjate, oni vas optuže da previše analizirate situaciju. Ali onda mesec dana kasnije, otkrićete istinu. Psihopate žele da sumnjate u svoju intuiciju i da se osećate kao ludi detektiv, zbog čega se osećate loše, a zatim vas okrivljuju za to što vam je loše

2. "Mrzim dramu"

Pa ipak, uskoro ćete otkriti da više drame okružuje njih od bilo koje osobe koju ste ikada upoznali. Psihopati će vas prvo idealizovti i izdizati iznad svih ostalih, hvaleći vas zbog vaše savršene, mirne i jednostavne prirode. Ali pošto je njima  stalno dosadno, to nikad ne traje dugo. Oni su patološki lažljivci, serijski varalice i večne žrtve.Neće proći dugo i ove osobine će neminovno početi izlaziti na površinu i uzrokovati veliku konfuziju. Svaki put kada spomenete svoju zabrinutost ili nezadovoljstvo, oni će reći kako "mrze dramu" i učinitće da se osećate loše što reagujete na njihovo loše ponašanje.

3. "Ti si tako osetljiv"

Psihopate stvaraju emocije u drugim ljudima – to je ono što oni čine. Nakon konstantnog  – 24/7 obasipanja pohvalama i laskanjem, oni će vas ignorisati nekoliko dana  i onda će pričekati vašu reakciju. Kada konačno to i učinite, optužiće vas da ste preosetljivi. Vređaće vas, omalovažavati i kritikovati (obično u stilu zadirkivanja), gurajući vaše granice sve dok konačno ne progovorite. Onda oni koriste vaše reakcije koje su sami potakli da vas prikažu ludima. U roku od nekoliko nedelja, psihopate mogu izuzetno lako osobu pretvoriti u neprepoznatljivu hrpu nesigurnosti i sumnje u samoga sebe.

4. "Ne razumeš me"

Naravno i zdravi parovi imaju nesporazume. No, kada ste s psihopatom, on će namerno reći stvari za koje zna da će vas isprovocirati. A onda kada reagujete, on će to okrenuti protiv vas i optužiti vas za nerazumevanje. Čak će i negirati da je tako nešto ikad rekao. Činjenica je da ste savršeno dobro shvatili što je rekao. On  vas samo pokušava navesti da sumnjate u svoj razum.

5. "Ti si lud/ljubomoran/ogorčen/zaljubljen u mene"

Nazivanje takvim imenima obično počinje kada stvari ubrzano idu nizbrdo. Prema psihopatama, svi njihovi bivši partneri, kolege i prijatelji su ludi, ljubomorni, ogorčeni ili zaljubljeni u njih.Jedini izlaz iz toga je prekid svakog kontakta. To znači da nema poruka, poziva, imejla, čak ni Fejsbuk prijateljstva. U protivnom, možete biti sigurni da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se osećate ludi. Dobra vest je – kada vas psihopata pokušava navesti da  sumnjate u svoju intuiciju, to znači da im vaša intuicija uzrokuje nevolje.Psihopate nastoje psihički uništiti svakoga ko bi mogao ugroziti njihovu iluziju normalnosti u svetu. Dakle, kada započnu igrati mentalne igre s vama, to je zapravo čudna indirektna počast vašoj sposobnosti primećivanja "greške" u njima.

(themindsjournal/atma.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...