DA LI JE VREME U NAŠIM GODINAMA RELATIVNO? Trendovi koji ruše tabue
Foto: PR

DA LI JE VREME U NAŠIM GODINAMA RELATIVNO? Trendovi koji ruše tabue

Zanimljivosti -

Idealno vreme za tetoviranje zapravo i ne postoji ili je relativno. Ako pričamo o godišnjim periodima - idealno je da se tetovaže rade u ono delu godine kada ima manje sunca. Ukoliko pričamo o starosnoj dobi – ograničenja ne postoje. Mlađi od osamnaest godina treba da znaju da neki od salona traže da sa sobom povedete roditelja ukoliko imate između šesnaest i osamnaest godina.

Ukrašavanje tela je staro gotovo koliko i čovečanstvo. Ljudi su, očigledno oduvek imali potrebu da crtaju po telu različite motive ili da stavljaju nakit. Tetoviranje se kod nas obično vezuje za zatvorenike ili plemena. Poslednjih godina se ozbiljno radi na razbijanju ovog mita. Danas je vrlo uobičajeno da se na ulici vidi sve više tetoviranih osoba. Pored klasičnih tetovaža, trajna šminka, odnosno tetoviranje obrva, usana ili kapaka takođe spada u kategoriju tetoviranja.Sve ono što ste skrivali tokom zime sada dolazi u prvi plan. Ukoliko nikada do sada niste radili tetovaže i/ili pirsing ili jednostavno želite nešto novo da dodate kako bi ste napravili promenu, pogledajte naredne redove i izvucite najbolje za sebe.Naravno i najvažnije – ne zaboravite da kada se odlučite za neku od tetovaža treba da povedete računa i o tome ko će da Vas tetovira. Ako tražite idealan tatto studio OVDE možete naći spisak proverenih majstora za tetoviranje.TetovažeTetoviranje je poznato kroz celokupnu istoriju civilizacije. Ono samo po sebi predstavlja ukrašavanje tela na koje su se različite kulture odlučivale iz određenih razloga. Najpre su tetovaže bile deo rituala, da bi kasnije kroz istoriju dobijala različita značenja, a danas su tetovaže jednostavno izbor onog koji ih nosi. Prilikom procesa tetoviranja postoji nekoliko faza. Najvažnije je pronaći odgovarajući i proveren tattoo studio. Zašto je ovaj korak važan? Pa iz najmanje dva razloga. Prvi je svakako sigurnost i briga za zdravlje. Drugi ne manje bitan je taj da i ako ste došli bez neke posebne zamisli šta bi ste istetovirali, tattoo majstor će Vam pomoći na osnovu svog iskustva da zajedno dođete do idejnog rešenja. Sada kada ste u sigurnim rukaa možete da se opustite. Više o tetovažama i održavanju kože nakon tetoviranja možete pročitati OVDE.

Male tetovaže

Male tetovaže mogu da izgledaju veoma simpatično ako se pogode pravi deo tela i simbol koji se radi. Ove tetovaže pre svega spadaju u ženske tetovaže jer se žene u najvećoj meri odlučuju za ovakav vid tetoviranja. Tetoviranje slova ili simbola je takođe razervisano i za pošetnike, odnosno one koji tek ulaze u svet tetoviranja. Pored ovih klasičnih tetovaža, neki od studia nude i mogućost UV tetoviranja ili belih tetovaža.

Velike tetovaže

Tetoviranje ruku i nogu ili leđa je najčešći izbor onih koji žele da ukrase svoje telo uz pomoć 3D tetovaže. Slike koje ponesu oni najhrabriji mogu da ostave bez daha. Pogledajte neke od njih OVDE.Treba znati da velike tetovaže zavtevaju vrhunskog tatto majstora, dosta uloženog vremena i novca. Ukoliko želite da i Vaše telo krasi prelepa tetovaža pogledajte OVDE neke od proverenih studia za tetoviranje, a više o samim tetovažama možete saznati OVDE.

Prepravka tetovaža

Ukoliko ste se ipak nekada naivno prepustili rukama nekog nestručnog lica ili ste namerno dozvolli dragoj osobi da vežba na Vama, postoji rešenje i za ove probleme. U većini profesionalnih salona za tetoviranje, tattoo majstori Vam nude mogućnost da u dogovoru sa njima ili ako već imate gotovu ideju poradite na starim greškama. Što je tattoo artist stručniji i potkovaniji iskustvom i znanjem mogućnost da se stara slika na najbolji mogući način ispravi – raste!PirsingPirsing u pupku je jedan od najtraženijih kada je u pitanju ukrašavanje ženskog tela. Ovaj ukras zaista lepo i atraktivno izgleda. Minđušu u pupku možete raditi bilo kada. Bol prilikom bušenja je individualan i zavisi od praga tolerancije na bol kod svake osobe. Nega i čišćenje obično traju oko deset dana, a na more možete krenuti već naredni dan od trenutka bušenja. Ne preporučuje se kupanje na bazenima ili rekama.Pirsing na jeziku na prvi pogled zvuči i izgleda veoma bolno. A da li je to baš tako? Pitali smo osobe koje imaju pirsing u jeziku i njihov odgovor je mahom bio negativan. Sam postupak bušenja apsolutno je bezbolan jer se koristi anesetik. U narednim danima jezik obično otekne i pobeli, a to je sasvim normalna stvar zbog koje ne treba da se uplašite. Oporavak traje četiri do deset dana i uz savete koje dobijete od obučenog piercing majstora ukoliko ih pravilno primenjujete ne bi trebali da imate ikakvih problema. Treba napomenuti još i to da je jezik mesto na telu koje najbrže zarasta.Pirsing na nosu je ranije bio rezervisan samo za mlade devojke, a danas se ovaj simpatičan ukras može videti među pripadnicima oba pola bez ograničenja kada je starosna dob u pitanju. Pirsing se može raditi sa iglom ili pištoljem. Bol je minimalan, a svakodnevne aktivnosti možete nastaviti odmah nakon postupka bušenja.

Pirsing na obrvi

je svakako najpopularnije mesto kada je u pitanju muški deo populacije. Treba napomenuti da ni ovaj pirsing nema ograničenja i da ga jednako vole i muškarci i žene. Sam postupak traje veoma kratko i gotovo da ništa ne boli. Nakon što ste uradili pirsing na ovom mestu, treba da povedete računa o higijeni i da se pridržavate instrukcija koje Vam je dao pirsing majstor. Više o samom postupku pogledajte OVDE.

Pirsing na usni

nije rezervisan samo za hrabre! Prilikom bušenja bol je individualna i zavisi od čoveka do čoveka , a sam postupak traje veoma kratko – svega nekoliko sekundi. Pirsing se radi u sterilnim uslovima ne predstavlja naročito komplikovanu radnju. Održavanje je veoma lako i treba se pridržavati predloga za održavanje koje Vam je dala osoba koja se profesionalno bavi pirsingom. Ukoliko ste se odlučili da radite pirsing na usni, više informacija možete pronaći OVDE.Nakit (za telo)Nakit postoji oduvek! Od početka civilizacije nakit su nosili kako muškarci tako i žene. Žene su najčešće nosile minđuše raznih oblika i veličina. Zlatne ogrlice, zlatno prstenje i zlatne narukvice su bile rezervisane za žene iz viših slojeva društva. Danas izrada nakita predstavlja pravu umetnost. Nakit svakako predstavlja i karakter osobe koja ga nosi. Nakit od zlata se obično vezuje za osobe koje znaju šta žele i vole skupocene stvari. Nakit od srebra je rezervisan za mlade osobe i sve one koji se tako osećaju. Bižuteriju i nakit od hiruškog čelika najbolje mogu da ponesu osobe slobodnog duha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track