SKANDAL ZA SKANDALOM ZBOG IZRAELA NA EVROVIZIJI: Šuška se da Belgija ZBOG OVOGA nije u finalu, ambasadorka BESNA: "SRAM VAS BILO"
Foto: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

REAKCIJE NE PRESTAJU

SKANDAL ZA SKANDALOM ZBOG IZRAELA NA EVROVIZIJI: Šuška se da Belgija ZBOG OVOGA nije u finalu, ambasadorka BESNA: "SRAM VAS BILO"

Pop kultura -

Predstavnica Izraela Eden Golan prošla je u finale Evrovizije 2024, a skandali zbog toga ne prestaju da se nižu.

Sinoć se održalo drugo polufinalno veče Evrovizije 2024, na kojoj su nastupali Izrael i Belgija, a pred sam početak takmičenja pojavila se poruka na belgijskom javnom servisu VRT, što je izazvalo burne reakcije na mrežama.

"Ovo je sindikalna akcija. Osuđujemo kršenja ljudskih prava koja čini država Izrael. Izrael krši slobodu medija. Na trenutak zaustavljamo emitovanje", stajalo je u poruci koja je emitovana na televiziji.

Belgija, Evrovizija
foto: Printscreen

Potparolka VRT, je takođe reagovala, a ona tvrdi da su na javnom servisu bili svesni sindikalne akcije, piše "De Standard".

"Sindikati imaju pravo nešto da preduzmu. Primili smo to na znanje, ali nećemo na to reagovati". rekla je Jasmin Van der Borgt.

Oglasila se ambasadorka Izraela u Belgiji

Na Tviteru je ambasadorka Izraela u Belgiji poslala poruku nakon što je prekinut program.

"VRT, sram vas bilo. Glasajte za Eden, ako ni zbog čega drugog, onda da bi protivrečili ovim prezira dostojnim ljudima koji su zauzeli televizijski prostor kako bi emitovali antiizraelske laži gledaocima Evrovizije" napisala je ona.

Nakon što je Izrael prošao u finale, ambasadorka se još ponovo oglasila.

"Eden Golan je u finalu Evrovizije! Prolazak u finale je posebno sladak večeras", napisala je ona.

Nakon poruke koja je objavljena na VRT pre početka drugog polufinala i nakon što Belgija nije prošla u finale, na Tviteru mnogi komentarišu da Belgija zbog poteza njihovog javnog servisa nije prošla u finale.

"Sklapam kockice i mislim da se Belgija zbog ovoga nije kvalifikovala u finale", piše u objavi.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S)

Bonus video:

01:29

TEYA DORA EKSKLUZIVNO ZA KURIR PRED VELIKO FINALE EVROVIZIJE: Jako mi znače vaše poruke! EVO ŠTA ĆE URADITI UKOLIKO POBEDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track