Objavila fotku ćerkice na FB pa joj prijatelji otkrili da je bolesana
Foto: Fejsbuk

Spasli joj vid

Objavila fotku ćerkice na FB pa joj prijatelji otkrili da je bolesana

Život -
Njeni prijatelji su primetili da je nešto čudno u vezi sa Rajlinim levim okom. Iako bi većina zaključila da je problem u odsjaju blica, njeni prijatelji su znali bolje

Tara Tejlor nije očekivala da će kada je objavila sliku svoje ćerke Rajli na Fejsbuku umesto lajkova da joj daju dijagnozu retke bolesti.

Naime, njeni prijatelji su primetili da je nešto čudno u vezi sa Rajlinim levim okom. Iako bi većina zaključila da je problem u odsjaju blica, njeni prijatelji su znali bolje.

"Hej, sigurno nije ništa ozbiljno i verovatno je samo blic, ali tvojoj ćerki jedno oko sija više od drugog, možda ima neki problem", napisali su Tari njeni prijatelji.

Poslušala je savet i odvela ćerku kod lekara, a dijagnoza je bila retka bolest koja može da prouzrokuje gubitak vida, ali se može sprečiti ukoliko se dijagnostikuje na vreme.

Lekari kažu da je najveći problem u tome što deca ne žele da priznaju da imaju problem sa vidom pa se po dijagnozu dođe prekasno. Zbog toga se bolest uglavnom i otkriva na ovakve bizarne načine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track