ŠIRI NEPRIJATNE MIRISE: Znate li koji je NAJPRLJAVIJI deo našeg tela sa više od 60 vrsta bakterija?
Foto: Profimedia

FUJ

ŠIRI NEPRIJATNE MIRISE: Znate li koji je NAJPRLJAVIJI deo našeg tela sa više od 60 vrsta bakterija?

Žena -

Tuširanje je vrlo važan deo lične higijene. Tokom dana, na odeći, kosi i koži u svoj dom unesemo nekoliko mikroorganizama koji mogu biti opasni za naše zdravlje.

Iako ste se istuširali i oprali kosu, postoji deo na vašem telu koji se smatra najprljavijim jer zadržava prljavštinu čak i nakon što ste se "bacili" pod tuš. Reč je o pupku koji je najnedostupniji deo na našem telu i time može postati pravo leglo bakterija.Istraživanje je pokazalo kako se u uvučenom pupku (u njegovim naborima i usecima) može sakupiti čak 67 različitih vrsta bakterija, bez obzira na tuširanje.

Pravilan pupak je uvučen, a zbog svog oblika u njemu se vrlo brzo i lako sakupljaju znoj, dlačice s odeće, mrtve ćelije kože, losion i sapun. Takav spoj savršeno je mesto za razvoj mikroorganizama, zbog čega, ako ga ne perete pravilno i detaljno, može postati uzrok neprijatnih mirisa, ali i zdravstvenih tegoba poput infekcije.Želite li ovaj deo tela da održavate na detaljan i pravilan način koristite ovaj jednostavan trik sa štapićem za uši.

foto Profimedia
foto Profimedia

Uvučen pupak:1. Pre tuširanja, štapić za uši umočite u medicinski alkohol i njime detaljno očistite svaki deo pupka.2. Tokom tuširanja, na novi štapić za uši nanesite malo gela za tuširanje i, kao i sa alkoholom, štapićem pređite kompletnu unutrašnjost pupka.3. Pupak potom dobro isperite mlakom vodom i dobro osušite pamučnom krpicom ili peškirom.Ispupčen pupak:Ispupčen pupak lakše je oprati jer nema toliko udubljenja i nabora u kojima se nakuplja prljavština.

1. Pokvasite vrh pamučne krpice i na nju nanesite gel za tuširanje.

foto Profimedia
foto Profimedia

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja