Najnovije vesti

ŽELITE DA SMRŠATE ZAUVEK? Morate doneti ove 3 odluke i uspećete!
Foto: Profimedia

PRIDRŽAVAJTE IH SE

ŽELITE DA SMRŠATE ZAUVEK? Morate doneti ove 3 odluke i uspećete!

Žena

Mršavljenje je proces tokom kog u životu moramo napraviti neke promene.

PITANJE KOJE MUČI MNOGE: Evo zbog čega neki ljudi imaju problem s linijom

U želji da se što pre reše viška kilograma mnogi posežu za drastičnim merama koje otežavaju put ka željenoj kilaži. Ako zaista želite da smršate, pokušajte to da učinite uz ove odluke:

1. Ne odričite se svega što volite

Svako od nas se vremena na vreme zaželi neke nezdrave grickalice ili omiljene hrane s nogu. Ovakav poriv nikada ne bi smeli u potpunosti potisnuti. Naime rigorozne dijete koje brane hranu koju volite i u kojoj uživate može dovesti do vrlo brzog odustajanja od zacrtanog cilja - gubitka kilograma. Ako u potpunosti izbacite hranu koju volite to će dodatno naglasiti žudnju za istom zbog čega mnogi posustanu. Ako planirate maksimalno zdrav meni, priuštite sebi nešto slatko, ali budite umereni.

2. Napravite raspored spavanja

Brojna istraživanja su potvrdila kako manjak sna značajno utiče na skupljanje kilograma, ali i na same prehrambene navike. Naime, preskakanje telu preko potrebnog sna aktivira osećaj gladi zbog čega se često osećamo kao "rupa bez dna". Setite se samo koliko je snažan osećaj gladi nakon noćnog izlaska. Isplanirajte 7 sati prijatnog sna.

3. Jedite često

Hormon grelin zadužen je za osećaj gladi i leptin - hormon koji pomaže u regulisanju metabolizma i telesne težine u najboljem su balansu ako su "namireni" svaka četiri sata. Ako ih ne nahranite dolazi do poremećaja zbog čega se osećaj gladi i žudnje za hranom značajno povećava. Umesto preskakanja obroka, svaka četiri sata zavarajte telo zdravim grickalicama ili malim obrocima zbog čega ćete u organizam uneti znatno manje kalorija.

Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto. Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...