Najnovije vesti

POMERILI SMO SATOVE UNAPRED! Evo kakva se promena dešava ženama i OVO treba da odmah urade
Foto: Profimedia

sat unazad

POMERILI SMO SATOVE UNAPRED! Evo kakva se promena dešava ženama i OVO treba da odmah urade

Žena

Letnje računanje vremena u Evropi počelo je u noći između subote i nedelje, kada smo časovnike u 2 ujutru pomerili na 3 sata posle ponoći.

Niz studija dokazalo je da ovaj princip škodi opštem zdravlju, posebno kada je reč o hroničnim bolesnicima, te je savet stručnjaka da u ovom periodu pojačate brigu o sebi.

S druge strane većina neće osetiti nikakve posledice, premda će se dame kojima je stalo do mladalačkog izgleda i nege kože možda suočiti sa jednom neprijatnošću.

Naime, vodeći dermatolozi tvrde da sat manje u krevetu deluje na naš unutrašnji časovnik zbog čega koža počinje brže da stari.

"Bilo kakvo remećenje ovog našeg unutrašnjeg ritma ima negativne posledice, manje ili veće, a to se najpre ogleda na koži", kaže Kendis Braun sa ugledne londonske klinike.

Istraživanja su pokazale i da naša koža ima sopstveni ritam po kom funkcioniše i da postoji određeno vreme kada se ona obnavlja, obično popodne ili uveče. Kad se to poremeti prolećnim pomeranjem sata, nastaje disbalans, pa joj zato treba pomoći.

Preporuke je da uradite piling lica kako biste odstranili sve mrtve ćelije i kako bi koža sinula novim sjajem. Takođe, nahranite kožu serumom sa vitaminima E i B i bogatu hidratantnu kremu. To bi trebalo da ublaži posledice ove promene.

Podsetimo, sve češće se pominje predlog da ovakva prakse ukine, te da se zemlje opredele ili za letnje ili zimsko računanje vremena, ali je odluka o tome odložena.

foto: Profimedia

kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...