Najnovije vesti

IMALA JE 100 KG I NIJE MOGLA DA OSTANE U DRUGOM STANJU! Ovom dijetom je skinula 28 KG, a ček je i jela NOĆU!
Foto: Pritnscreen/Facebook

odlučna

IMALA JE 100 KG I NIJE MOGLA DA OSTANE U DRUGOM STANJU! Ovom dijetom je skinula 28 KG, a ček je i jela NOĆU!

Žena

Ešli Strakan (35) iz Severnog Lanarkisa imala je više od 100 kilograma kada je odlučila da skine kilograme kako bi ostala u drugom stanju, a ujedno začepila usta bahatim i nepristojnim ljudima koji su upućivali loše komentare na račun njenih kilograma.

Svog supruga Barija upoznala je 2008. godine na poslu u pozivnom centru, a Ešli je tada bila visoka devojka sa viškom težne od 28 kilograma. Željna da osnuje porodicu s Barijem. Ešli je počela da drži dijetu i do decembra 2019. izgubila 15 kilograma.

Setila se kako su joj zlobne kolege rekle da nema šanse da će Bari da je primeti.

Bari je rekao da se još seća kako je plakao kad je Ešli 2014. godine krenula prema njemu na venčanju i mislio je da ona izgleda savršeno.

Ali kako je par uplovio u bračni život, Ešli je nastavila da jede porcije iste veličine kao Bari svake noći, što je značilo da se težina i dalje gomilala. Nakon pet meseci bračnog života, par je počeo da radi na bebi, ali kada se ništa nije dogodilo, posetili su lekara.

Ešli, koja ima stanje primarne hipotalamičke amenoreje, što znači da nikada nije imala menstruaciju, rečeno joj je da će joj trebati veštačka oplodnja. Međutim, kako bi bili podobni, lekari su joj rekli da mora da joj smanji kilažu, jer je imala preveliki nivo masti u organizmu.

Ešli je isprobavala različite dijete, ali kad god je izgubila kilogram ili dva, brzo je odustala i nastavila po starom. Prisetila se jednog momenta kada je trudnoj prijateljici spomenula da ne može da dočeka da zatrudni, a slušala je nekoga kako kaže: 'Pogledaj ti kolika je ona, možeš li da zamisliš da je trudna?'

Ešli se tokom godina navikavala da se smeje šalama na račun debelih ljudi, tešila je činjenica da ju je Bari voleo bez obzira na sve, iako je polomila krevet prilikom njihove prve bračne noći. Čak je potajno kupila daske i bušilicu da bi popravila krevet, bilo joj je previše neprijatno da objasni kako se to desilo.

Tokom 2017, godine, njene prijateljice su postale majke, i to joj je probudilo još veću želju za majčinstvom. Tada je odlučila da se vrati dijeti, i skine višak kilograma kako bi ispunila sve uslove za vantelesnu oplodnju.

Kad je videla prijatelja kako gubi kilograme na dijeti 1:1, prijavila se. Započela je plan koraka 1B, menjajući svoja uobičajena jela od ugljenih hidrata, hleb, testenine, i večernji čokoladni obrok, za četiri hranljiva proizvoda ukupne vrednosti 800 kalorija dnevno.

"Jela sam kašu ili šejk za doručak, supu za ručak, špagete bolonjeze ili sir za večeru i jedan čokoladni šejk uveče kako bih zadovoljila želju za šećerom", objasnila je Ešli.

"Kako se težina smanjivala, primetila sam da mi nivo energije raste i mogu ujutru da ustanem i krenem mnogo brže. Nisam morala da stojim na vrhu stepenica na poslu zadihana, pre nego što uđem da radim".

Prestali su bolovi u grudima, i prekomrno znojenje, nisam ni sanjala da da će mi biti ovako lepo i prijatno u mojoj koži.

U aprilu 2019. Ešli je dostigla cilj i skinula kilograme.

"Tada se nisam brinula o tome kako ću da sednem u nekoj čekaonici i da li će mi pući stolica. Više nije bilo razbijenoih kreveta, i konačno sam mogla da kupujem odeću a da ne moram da je širim dodatno. Moj stil se promenio zato što sam prvi put ikada mogla da nosim ono što sam zapravo želela, a ne samo ono što mi je dogovaralo. I najbolje od svega, sada mogu da započnem svoju veštačku oplodnju", optimistična je žena.

Par je imao prvi ciklus oplodnje januaru 2020. godine, ali nažalost otkrili su u martu ove godine kako to nije uspelo. 

"Pokušavam da budem pozitivna da će ovaj uspeti", rekla je Ešli.

„Gubitak toliko kilograma već je preobrazio moj život. Kad smo u oktobru otišli ​​na odmor, po prvi put sam se osećala sigurno u kupaćem kostimu. Fizički se osećam zdravije nego ikad i na moje mentalno zdravlje takođe je pozitivno uticalo. U maju sam se kvalifikovala kao savetnik za režim ishrane i već imam tim, koji na moje iskustvo gledaju kao na inspiraciju. Ja sam dokaz da se nikada nije previše teško promeniti i da istinska ljubav zaista postoji", naglasila je Ešli.

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...