PRIPREMITE SE NA VREME: Evo kako treba negovati kožu tokom zime
Foto: Profimedia

Saveti

PRIPREMITE SE NA VREME: Evo kako treba negovati kožu tokom zime

Žena -
Zimsko vreme i nije baš zabavno za kožu, posebno ako se suočavate s problemom sune kože. Hladno vreme i niska temperatura vlage rezultira suvim vazduhom, što utiče na kožu.

Bez odgovarajuće njege, suva koža može dovesti do pucanja i krvarenja, a oštra zima i vetar samo pogoršavaju taj problem. Izbegavajte jako zagrevanje prostora, vruć tuš kao i oštre gelove za umivanje koji smanjuju temperaturu vlage kože. Kako biste smanjili crvenilo, svrab, suvoću kožu i zatezanje isprobajte savete koje vam donosimo u nastavku.1. Tuširanje mlakom vodom - Većina nas uživa u dugom vrućem tušu u zimskim hladnim mesecima, vrela voda smanjuje temperatutu ulja i time dodatno isušuje kožu. Posebno treba izbegavati pranje ruku i lica u preterano toploj vodi.

2. Namažite kožu odmah nakon tuširanja - Uvijek imajte pri ruci mlijeko za tijelo, prirodna ulja ili maslace koje je dobro nanositi na vlažnu kožu nakon tuširanja. Na taj način ćete nahranili kožu i zadržati je mekom.

3. Odaberite odgovarajuće kreme za vaš tip kože - Kreme na bazi petroleuma mogu dodatno isušiti kožu, stoga izbegavate proizvode koje ga sadrže. Budite sigurni da formula sadrži prirodne i hranjive sastojke. Idealno rešenje su ulja na bazi vode koja će omogućiti da vaša koža zadrži vlagu. Za suvu kožu koja je sklona svrabu možete koristiti sastojke koji će umiriti vašu kožu poput lavande, kamilice i jojobe.

Foto Shutter
Foto Shutter

4. Zaštita kože odećom i zaštita lica - Koristite zaštitnu odeću poput rukavica i šalova kako biste se zaštitili od hladnog vetra, kiše ili snega. Takođe ne zaboravite zaštitu od sunca, jer sunce može biti jednako štetno zimi kao i leti.

5. Osvežavanje prostora - Sustavi grejanja isušuju vazduh, stoga razmislite o instalaciji osveživača vazduha u domu, posebno u spavaćoj sobi. Ukoliko su takva rešenja preskupa dobro je koristi barem posude s vodom na radijatorima.

6. Unos tečnosti - Sa smanjenjem temperatura imamo tendenciju unosa manje vode. Okrećemo se toplim napitcima poput čaja, mleka ili tople čokolade, ali ne zaboravite da vaša koža treba dodatnu hidrataciju iznutra. Možete piti mlaku vodu s limunom koja će vas ugrejati, a istovremeno pružiti osvežavajuće rešenje koje će vas hidratizirati.

Foto Shutter
Foto Shutter

(ultrafit)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track