(VIDEO) ZA TAJ DAN NIJE BILA PLAĆENA: Sa posla je OTERALI kući jer je odbila da uradi OVU stvar!
Foto: Printscreen

SVAŠTA

(VIDEO) ZA TAJ DAN NIJE BILA PLAĆENA: Sa posla je OTERALI kući jer je odbila da uradi OVU stvar!

Žena -

Mnogim ženama je šta će da obuku na posao jedna od najvećih dilema. Ipak, uglavnom većina njih ume da odevnu kombinaciju prilagodi i mestu i vremenu.

Jedna od njih je i Nikol Torp, koja do tada nije imala nikakvih problema što se izgleda na poslu tiče. Međutim, kada je jedan dan došla u crnim elegantnim baletankama, sve se promenilo.

Od Nikol su zahtevali da se prezuje u štikle, a kada je to odbila - poslali su je kući. Naravno, da stvar bude još gora, za taj dan joj nisu isplatili platu.

Nikol je skrenuta pažnja da njena obuća nije adekvatna, već da treba da nosi štikle od najmanje 5 centimetara. S obzirom na to da je bila revoltirana načinom ophođenja od strane svog nadređenog, nekoliko meseci kasnije je pokrenula peticiju kojom poziva na zakon koji bi onemogućio kompanijama da od zaposlenih traže da nose isključivo štikle.

Na njeno iznenađenje, odaziv je bio izuzetno velik, čak 150.000 potpisa. U znak podrške, žene su postavljale svoje fotke u ravnoj obući i na društvene mreže poput Tvitera. Koliko je stvar postala ozbiljna, pokazuje i činjenica da je

Nikol završila na televiziji, pričajući o svom iskustvu i o pravima žena da biraju da li će nositi štikle na posao ili neće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track