Zakon štiti otimače stanova!

Pazite kome izdajete

Zakon štiti otimače stanova!

Društvo -
Policija ne može da izbaci podstanara Radoslava Davidova koji mu je uzurpirao imovinu jer su potpisali ugovor o izdavanju

BEOGRAD - Šta je činiti?

Posle pisanja Kurira o Radoslavu Davidovu, koji se žalio da mu podstanar Goran Milovanović već devet meseci ne plaća stanarinu, a pritom mu ne da da uđe u stan, našoj redakciji javio se ogroman broj slično nasamarenih građana. Nažalost, Zakon o obligacionim odnosima je takav da štiti one koji uzurpiraju tuđu imovinu.

- Ispala sam glupa što sam sklopila ugovor, jer da njega nije bilo, imala bih pravo da kažem da mi je stan uzurpiran i policija bi ih izbacila - jada se Kuriru Slavica G. iz Beograda, kojoj su podstanari odneli svu belu tehniku.

Advokat Goran Radović kaže da nasamareni stanodavci mogu samo da se obrate sudu.

- Davidov može da pošalje opomenu stanarima da u određenom roku plate dug. Ako to ne učine, treba da raskine ugovor, ali problem je što sudski proces može da traje pet godina. U međuvremenu policija ne može da interveniše.

Radoslav Davidov i dalje je očajan i jedino želi da dobije ključeve svog stana na Novom Beogradu.

MUP: Nadležan je sud

Iz MUP smo dobili odgovor da policija ne može da reaguje bez sudske odluke.

- U ovoj situaciji nije došlo do narušavanja javnog reda i mira. Nadležan je sud, a policija bi mogla samo da sprovede sudsku odluku, koje u ovom slučaju nema - rekli su nam iz MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja