ZBOG NACISTIČKOG POZDRAVA: Anelki preti kazna

Istraga

ZBOG NACISTIČKOG POZDRAVA: Anelki preti kazna

Fudbal -
Premijer liga najavila je pokretanje istrage, dok je predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor zatražio da francuski fudbaler bude kažnjen zbog antisemitskog pozdrava

Fudbaler Vest Bromviča Nikolas Anelka mogao da bude kažnjen jer je na utakmici protiv Vest Hema (3:3) jedan od golova proslavio nacističkim pozdravom.

Anelka je posle postizanja gola pokazao obrnut nacistički pozrdav sa rukom nadole i šakom druge ruke na ramenu.Premijer liga najavila je pokretanje istrage, dok je predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor zatražio da francuski fudbaler bude kažnjen zbog antisemitskog pozdrava.

Anelka je kasnije na Fejsbuku pokušao da objasni da je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Didonu Mbali-Mbali, koji je više puta kažnjavan u Francuskoj zbog svojih antisemitskih i rasističkih šala.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je pre dve nedelje hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića sa 10 utakmica neigranja, 30.000 švajcarskih franaka i zabranila mu pristup na stadione tokom suspenzije zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" po završetku revanš meča baraža za prvenstvo sveta protiv Islanda, 19. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track