ZLOČINCI: Među optuženima Dreničke grupe predsednik, poslanik i ambasador

Tužilac podigao optužnicu

ZLOČINCI: Među optuženima Dreničke grupe predsednik, poslanik i ambasador

Crna Hronika -
Međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužioca na Kosovu, (KSTK), podigao je optužnicu protiv petnaest optuženih za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, uključujući torturu, zlostavljanja zatvorenika i ubistvo, počinjeno 1998. godine

PRIŠTINA - Među optuženima u slučaju "Dreničke grupe" protiv kojih je danas specijalni tužilac podigao optužnicu, su i predsednik opštine Glogovac, Nedžat Demaku, njegov brat Fadilj Demaku - koji je i poslanik Skupštine Kosova, i Ismet Hadža, Baškim, Driton i Seljman Demaj.

Izvori dnevnika su kazali da je predsednik Opštine Srbica, Sami Ljuštaku optužen za ubistvo, za šta su optuženi i Sabit Geci, i Sahit Jašari. Ambasador Kosova u Albaniji i bivši komandant Glavnog štaba OVK, Suljejman Seljimi, kao i Hisni Tači, Zećir i Jahir Demaku, i Avni Zabeljaj optuženi su za zlostavljanje u navodnom zatvoru OVK u selu Likovac, u opštini Srbica.

Međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužioca na Kosovu, (KSTK), danas je u Osnovnom sudu u Mitrovici podigao optužnicu protiv petnaest optuženih za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, uključujući torturu, zlostavljanja zatvorenika i ubistvo, navodno počinjeno 1998. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja