FBI UHAPSIO TERORISTU: Bombaš iz Bostona priveden?

Krvoproliće na Bostonskom maratonu

FBI UHAPSIO TERORISTU: Bombaš iz Bostona priveden?

Planeta -
FBI je koristeći video snimke u potpunosti identifikovao o kome je reč, ali još nije poznato da li je uhapšen ili ne

VAŠINGTON - Američka televizija CNN javila je da je Federalni istražni biro (FBI) otkrio identitet i uhapsio teroristu koji je ostavio ranac sa bombom na bostonskom maratonu!

CNN je pod oznakom ekskluzivno saopštio da je FBI koristeći video snimke u potpunosti identifikovao o kome je reč, ali još nije poznato da li je uhapšen ili ne.

"Na snimku se vidi osoba kako dolazi i ostavlja paket, nakon čega se udaljava", prenosi televizija.

FBI je najavio konferenciju za novinare u pet časova popodne po vremenu na američkoj istočnoj obali, odnosno oko 23 sata po srpskom vremenu.

Podsetimo, u bombaškom napadu u Bostonu, koji se dogodio u ponedeljak, troje je poginulo a više od 180 je povređeno, od kojih je 17 i dalje u kritičnom stanju.

FBI je postigao značajan napredak u istrazi oko terorističkog napada u Bostonu, javio je ranije CNN, a u međuvremenu je potvrđeno da je presretnuto pismo, adresirano na predsednika SAD Baraka Obamu, sadržalo otrov ricin.

CNN je, pozivajući se na nezvanične izvore, navela da je napredak u istrazi terorističkog napada u Bostonu postignut, ali detalji nisubili saopšteni. FBI je potvrdio i da je presretnuto pismo adresirano na predsednika SAD Baraka Obamu, sadržalo otrov ricin.

Tajna služba, koja je zadužena da se brine o bezbednosti predsednika SAD, prethodno je otkrila da se u pismu koje je upućeno Obami nalazi "sumnjiva supstanca", a nakon prvih provera utvrđeno je da je u pitanju veoma jak otrov ricin.

U Vašingtonu su danas evakuisane dve zgrade Senata zbog sumnjivih pisama i paketa koji su stigli, prenele su agencije. Jedna osoba je uhapšena prilikom pokušaja da uđe u jednu od tih zgrada, pošto su kod nje pronađena zapečaćene koverte sa pismima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track