DRAMA HRVATSKE PORODICE U BEČU: Dečak izbo oca da spasi majku, sada strahuje od očevog povratka!
Foto: Printscreen Osterreich/ Facebook

U strahu od nasilnog oca

DRAMA HRVATSKE PORODICE U BEČU: Dečak izbo oca da spasi majku, sada strahuje od očevog povratka!

Austrija -
Prvo pitanje koje je postavio policajcima koji su došli na lice mesta bilo je: Da li će otac ikada ponovo živeti sa nama?

BEČ - Denis B. (11) poreklom iz Hrvatske prošlog četvrtka ubo je nekoliko puta nožem oca Darka S. (57) i time sprečio da on ubije suprugu, Denisovu majku Maju R. (34) (sva imena promenjena). Potresna scena odigrala se u bečkom okrugu Leopoldštat.

Dečak, na čijoj je strani sada cela austrijska javnost, posle porodične drame živi s teškom traumom i u strahu od nasilnog oca. Prvo pitanje koje je postavio policajcima koji su došli na lice mesta bilo je: “Da li će otac ikada ponovo živeti sa nama?”.

Dete je policija zatekla kako se trese od straha pošto je izbo oca koji je prethodno nekoliko puta nožem ubo majku koja je bespomoćmno ležala na podu.

Otac je zadobio ozbiljne povrede, oštećeni su mu jetra i pluća, zbog čega su se lekari danima borili da mu spasu život.

"On je sada van životne opasnosti, ali zbog zdravstvenog stanja ne može da bude priveden", rekao je portparol policije Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger).

Optužba protiv ovog Hrvata podignuta je zbog sumnje da je hteo da ubije suprugu. Za sada mu svakako preti pritvor, dok se čitava tragedija ne ispita. Denis trenutno posećuje psihologa i živi sa majkom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track