(VIDEO) U BRITANIJI OVAKVO VENČANJE DO SADA NIJE VIĐENO: Venčala se dva gej muslimana
Foto: Youtube/Printscreen

ŽELE DA POŠALJU PORUKU SVETU

(VIDEO) U BRITANIJI OVAKVO VENČANJE DO SADA NIJE VIĐENO: Venčala se dva gej muslimana

Planeta -

U Velikoj Britaniji je sklopljen prvi istopolni brak između dva muslimana, javljaju svjetski mediji. Džahed Čuduri i šon Rogan venčani su u Volsalu u tradicionalnoj odeći Bangladeša okruženi svojim voljenima. Srećni par je izjavio da se nadaju kako će "pokazati celom svetu da je moguće biti gej i musliman".

foto: Youtube/Printscreen

Čuduri (24) je rekao da je oduvek bio "crna ovca" u familiji, trpeo zlostavljanje u školi, napade ostalih vernika, a zabranjen mu je i pristup lokalnoj džamiji. Takođe je rekao da je odlazio na hodočašća u Saudijsku Arabiju i Bangladeš kako bi "promenio seksualnu orijentaciju", ali posle toga je počeo da razmišlja o samoubistvu. Tada je upoznao Rogana, počeo da živi s njim 2015. i zaprosio ga na njegov rođendan pre godinu dana.

"Pokazaću ljudima da me nije briga što moji roditelji ne žele da budu uz mene na današnji dan, jednostavno to ne žele da vide, za njih je to sramota", dodao je. "Oni smatraju da je homoseksualnost bolest koja se može lečiti, a neki članovi moje porodice je nazivaju 'fazom'. Želim svima koji prolaze kroz iste probleme da pokažem da je ovo u redu - moguće je biti gej i musliman", poručio je. Rogan (19) je izjavio da će biti uz svog supruga na svakom koraku: "Biti gej nije pogrešno, to nije faza. Ljudima samo treba malo podrške".

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track