PUTIN SE ZAHVALIO TRAMPU: Upozorenja CIA sprečila su  tragediju u Sankt Peterburgu!
Foto: AP

Rusko spasiba

PUTIN SE ZAHVALIO TRAMPU: Upozorenja CIA sprečila su tragediju u Sankt Peterburgu!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio se svom američkom kolegi, Donaldu Trampu, na nesebičnoj pomoći i asistenciji CIA u sprečavanju terorističkih napada u Sankt Peterburgu.

Putin je telefonom razgovarao s Trampom i zahvalio mu se na informacijama CIA, koje su pomogle da se pronađu, otkriju i privedu teroristi koji su pripremali eksplozije u Sankt Peterburgu.

Predsednik Rsije je naglasio kako su informacije koje je američka obaveštajna agencija dostavila ruskim sigurnosnim službama bile ključne da se potencijalne tragedije spreče još u začetku.

Telefonski razgovor održan je na inicijativu Rusije, istakla je pres-služba Kremlja.

"Predsednik Ruske Federacije zahvalio je američkom kolegi na informacijama koje je prosledila Centralna obaveštajna agencija (CIA) Sjedinjenih Američkih Država, koje su pomogle da se pronađe, otkrije i uhapsi grupa terorista koja je pripremala eksplozivne napade u Kazanskoj crkvi u Sankt Peterburgu, kao i na drugim javnim mestima u gradu", ističe se u saopštenju.

Informacije dobijene od CIA bile su dovoljne da se otkriju i uhapse kriminalci, naveo je ruski predsednik.

Putin je zamolio Trampa da se zahvali direktoru CIA i obaveštajnim agentima američke agencije koji su dobili ove informacije.

(Kurir.rs/RT/Sputnjik)

(Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: NANA - PONOVO MESTO KRIMINALNIH OBRAČUNA! Mlađi muškarac ubijen, drugi teško ranjen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track