(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA PISMA DŽEKI KENEDI: Ćutao je o njihovoj vezi do smrti!
Foto: Printscreen Allposters.com

misterija kožne aktovke

(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA PISMA DŽEKI KENEDI: Ćutao je o njihovoj vezi do smrti!

Planeta -

U novembru 1967. godine, četiri godine posle atentata na njenog supruga, Džeki Kenedi otputovala je u Kambodžu da poseti tamošnje hramove, ali nije otišla sama.

Društvo joj je tada pravio udovac Dejvid Ormsbi Gor, inače prijatelj njenog pokojnog muža. Njihovo zajedničko putovanje izazvalo ogroman publicitet, a spekulisalo se da su u vezi. Četiri meseca kasnije, bivši britanski ambasador u Vašingtonu, zaprosio Džeki. Međutim , ona ga je odbila.

U rukom ispisanom pismu, sa dozom okrutnosti i neprijatnosti objasila mu je svoju odluku da se uda za Aristotela Onazisa. "Ako ću ikad pronaći neku utehu to mora da bude sa nekim ko nije bio deo mog sveta prošlosti i bola. To mogu da pronađem sada, ako nam svet dopusti.", napisala je Džeki Goru.

To je pismo bilo je zajedno sa još mnogo njenih pisama koja su pronađena u zaključanoj kožnatoj aktovki koja je prošlog meseca otkrivena u njegovoj porodičnoj kući u Velsu. On je preminuo 1985., a sada ih je njegov unuk stavio na prodaju putem aukcije, kako bi na njoj prikupio novac za obnovu kuće.

Koliko mu je Džeki značila, pokazuje i činjenica da je sve do smrti čuvao pisma, ali da nikad nije želeo da komentariše njihov odnos u medijima. Među pismima se nalazi pismo namijenjeno Goru, poznatom i kao Lord Herlik, s datumom 13. novembar 1968., mesec dana posle udaje Džeki za Aristotela i pet meseci posle ubistva Roberta Kenedija.

U njemu je Džeki govorila o svojoj ljubavi i neraskidnoj vezi koju je oseća prema Goru, čija je supruga poginula u saobraćajnoj nesreći 1967.

"Toliko toga smo znali jedno o drugom, podelili toliko toga i izgubili toliko toga zajedno. Iako to možda nije način koji ti želiš sada, nadam se da veza ljubavi i bola između nas neće nikada biti prekinuta".

Pišući mu sa Onazisove jahte u Grčkoj, u jasnoj i hladnoj poruci odbijajući ga rekla mu je "Ti si kao moj voljeni brat i mentor, jedini originalni duh kog znam, kao što si bio i džeku". Gor joj je odgovorio s nevericom i sumnjom u izbor Onazisa životnog partnera, na šta je ona pokušala da ga razuveri u sledećem pismu.

"Molim te znaj, ti od svih ljudi to moraš da znaš, da nikad zaista ne možemo da vidimo tuđe srce. Poznaješ me. Isto tako moraš da znaš da muškarac kog ti opisuješ u svojim pismima nije muškarac za kakvog bi se ja mogla udati."

Onazis je, pisala mu je "usamljen i želi mene da zaštiti od usamljenosti. Osim toga je mudar i dobar. Samo ja mogu da odlučim o tome, ako mogu, a ja sam odlučila." "Znam da će to mnoge iznenaditi, ali oni vide stvari za mene onako kako ja nikad nisam želela."

Gor je bio stari prijatelj Džona F. Kenedija, čija se mlađa sestra Ketlin udala za Gorovog bratanca. Posle izbora mladog predsednika 1960, britanski premijer poslao je Gora u Vashington kako bi tamo bio ambasador Ujedinjenog kraljevstva. Dvojica muškaraca bili su izuzetno bliski. Kenedi se s njim savetovao pre gotovo svake važnije odluke iz spoljnje politike, a posebno tokom Kubanske krize 1962. Među pronađenim pismima jedno je u kojem ga Kenedi hvali.

Uprkos ugledu i prijateljstvu između njih, čini se da Džeki nikad nije volela Gora u istoj meri u kojoj je on nju, pa je zato i odabrala grčkog plejboja. Tada je javnost tvrdila da se Džekie udala za njega zbog novca, a on za nju kako bi "bi se narugao Americi".

(Nju tajms)

BONUS VIDEO

Kraj braka ih je skupo koštao: Ovo su najskuplji razvodi slavnih ličnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja