OVAKO FEDERIKA IZGLEDA KAD NIJE SA DAČIĆEM: Šefica evropske diplomatije u kupaćem!
Foto: Profimedija

Šta se krije ispod strogog kroja

OVAKO FEDERIKA IZGLEDA KAD NIJE SA DAČIĆEM: Šefica evropske diplomatije u kupaćem!

Planeta -
Kose nehajno pričvršćene crnom plastičnom štipaljkom, izašla je iz talasa i uputila se ka ležaljci gde se dobro namazala mlekom za sunčanje
1 / 3 Foto: Profimedija

KAPALBIO - Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini posle teške godine u Briselu kojom su, između ostalog dominirale grčka kriza i dijalog Beograd-Priština, odmara se u rodnoj Italiji, u letovalištu Kapalbio.

Ova 42-godišnjakinja, supruga i majka dvoje dece, izgleda upravo ovako kada nije u strogom briselskom izdanju.

Doduše, i na plaži se nije odrekla "strogoće" pa je na sunčanje i kupanje pošla u klasičnom dvodelnom crnom kupaćem.

Kose nehajno pričvršćene crnom plastičnom štipaljkom, izašla je iz talasa i uputila se ka ležaljci gde se dobro namazala mlekom za sunčanje.

Moegrinijevu smo dosad viđali u, uglavnom, strogim i klasičnim sakoima i kostimima, a ovo je prva sezona da je vidimo i u bikiniju.

Foto: Fonet/Zoran Mrđa
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Inače, Federika je 16. juna napunila 42 godine, udata je za Matea Rebezanija, pukovničkog sina, s kojim ima dve ćerkice Martu (5) i Katerinu (10). Diplomirala je političku filozofiju na univerzitetu u Rimu i važi za detaljistu i perfekcionistu.

Foto: AP
Foto: AP

Na radnom mestu odaje utisak ozbiljne i krute žene koja se retko smeje. Bila je članica Komunističke partije Italije, pre nego što se transformisala u stranku socijal-demokratske orijentacije.

Foto: AP
Foto: AP

Kritičari su joj svojevremeno zamerali da je proruski nastrojena i bliska Kremlju. Na čelo evropske diplomatije došla je posle baronese Ketrin Ešton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track