(VIDEO) BALKANSKE LEPOTICE U FILMSKOJ KRAĐI: 3 puta se presvlačile da opelješe ženu za 2.000 funti!
Foto: Crown Prosecution Service

Lopovska internacionala

(VIDEO) BALKANSKE LEPOTICE U FILMSKOJ KRAĐI: 3 puta se presvlačile da opelješe ženu za 2.000 funti!

Planeta -
Zagovarale su žrtvu dok su joj izvlačile pare iz tašne, nesrećna žena nije ni primetila da je opljačkana

LONDON - Tri atraktivne devojke, od glave do pete u crnom, izvele su pravu filmsku akciju u kojoj su se, kikoćući se veselo, brzinski presvlačile u liftu čak tri puta dok su pratile po robnoj kući stariju gospođu, udovicu, i ukrale joj 2.000 funti.

Ova pljačka dogodila se u "Primarku" engleskom gradu Derbiju, a glavne akterke bile su tri devojke iz istočne Evrope, kojima nije navedena tačna nacionalnost. Slučaj se dogodio 8. oktobra 2013. a obelodanjen je sada, pošto je završeno suđenje jednoj od pljačkašica, Ivani Ramić.

Banda je prvo pratila gospođu do obližnje banke, pa su videle da je podigla mnogo para. Zatim su je sledile u "Primark" i započele ostvarenje paklenog plana: uletele su u lift i presvukle se prvi put. Jedna je vezala maramu kao hidžab, druga je obukla beli džemper, a treća mantil bež boje i vezala je kosu u rep. Nadzorne kamere su sve to snimale.

Još dva puta su menjale odeću, a udovicu su pokrale posle drugog presvlačenja. Jedna je razgovarala sa žrtvom i odvlačila joj pažnju dok joj je druga iizvlačila novac iz torbe. Još jednom su se presvukle i odšetale.

Profesionalke su se tri puta presvlačile očas posla (Foto: Printscreen YouTube)
Profesionalke su se tri puta presvlačile očas posla (Foto: Printscreen YouTube)

Žrtva nije ni primetila da je opljačkana dok nije došla kući. Smesta je telefonirala upravi "Primarka" i prijavila krađu, a policija je pregledala snimke nadzornih kamera. Devet dana kasnije jedan pripadnik obezbeđenja "Primarka" video je opet u robnoj kući dve pljačkašice, Ivanu Ramić i Saidu Ivociju, pa ih je zadržao do dolaska policije.

http://www.youtube.com/watch?v=z5KoacTX-4k

Ivana Ramić (23), majka trogodišnje devojčice, osuđena je na 11 meseci zatvora. Policija je uhapsila 8i 24-godišnju Saidu Ivociju iz Birmingena, ali ona je platila kauciju i nestala bez traga i glasa. Identitet treće devojke se ne zna, ali veruje se da je sa Saidom pobegla nazad na Balkan.

"Ovo je planirana, sofisticirana i profesionalno izvedena krađa novca iz žrtvine torbe. Plan ste smislile vas tri i ovo nije prvi put da ste to učinile", kazao je sudija Džon Berdžes pošto je izrekao presudu Ivani Ramić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track