MUSLIN SELEKTOR SVETSKIH LUZERA: Ovo su najbolji igrači koji ne idu na Mundijal
Foto: EPA

Kakav tim

MUSLIN SELEKTOR SVETSKIH LUZERA: Ovo su najbolji igrači koji ne idu na Mundijal

Fudbal -

Đanluiđi Bufon bio bi kapiten reprezentacije sastavljene od igrača koji neće igrati SP naredne godine, dok bi smenjeni selektor Srbije bio trener ove neobične selekcije

Veliki broj fudbalskih zvezda gledaće sledećeg leta Svetsko prvenstvo preko TV.

Zamislite ovu ekipu. Na golu Đanluiđi Bufon, desno Antonio Valensija, štoperi Leonardo Bonuči i Đorđo Kjelini, levo David Alaba. Na pozicijama dva zadnja vezna Danijele de Rosi i Arturo Vidal. Ispred njih Arjen Roben, Aleksis Sančez i Garet Bejl, a u napadu Pjer-Emrik Obamejang. Da se smrzneš! To je tim koji vredi 360 miliona evra! A selektor bi mogao da bude Srbin Slavoljub Muslin, jedini smenjeni trener od svih selektora koji su odveli svoje reprezentacije na Mundijal.

Evo i rezervne selekcije, koja nije ništa manje vredna od prvih 11. Golman je Jan Oblak, a ispred njega u liniji Gari Medel, Virgil van Dajk, Erik Baji i Dejli Blind, u veznom redu Marek Hamšik, Miralem Pjanić, Marko Verati i Henrik Mihtarijan, a u napadu Edin Džeko i Rijad Mahrez. Vrednost celog tima 356,5 miliona evra.

Svetsko prvenstvo u Rusiji biće prvo na kojem od 1958. godine neće biti Italijana, koji su četvorostruki prvaci planete. Neće biti ni Holanđana, koji su bili treći u Brazilu 2014, Čileanaca - dvostrukih uzastopnih šampiona Južne Amerike, Amerikanaca - prvaka Konkakaf zone, koji ne idu na Mundijal prvi put od 1986. godine... Tu su i Obala Slonovače, Alžir i Kamerun iz Afrike, Čile, Paragvaj i Ekvador iz Južne Amerike...

foto: Beta AP

Argentinac u žalosti

MARADONA: KAKO SP BEZ ITALIJE?

Legendarni Dijego Armando Maradona žali što se Italija nije plasirala na Svetsko prvenstvo.

- Mnogo mi je žao. Italijani su uvek poseban šarm Svetskom prvenstvu - napisao je Maradona na svom Fejsbuk profilu.

- Gledao sam baraž, Italija je igrala onako kako je Švedska želela, a to je na centaršut - dodao je Maradona, koji je od 1984. do 1991. godine igrao za Napoli.

Dobra ideja

AMERI ORGANIZUJU SP „LUZERA“

Poznata američka preduzeća kao što su „Ju-Es soker“, „Soker junajted marketing“ i „Foks“ otkrili su u poluvremenu utakmice između selekcija SAD i i Portugala da imaju ideju organizacije svetskog prvenstva „luzera“. Ovaj turnir bio bi igran tokom leta, baš u vreme Mundijala u Rusiji, a Amerikanci kao organizatori planiraju da pozovu selekcije Italije, Holandije, Čilea, Irske, Gane, Velsa... Pitanje je samo šta će reći FIFA?!

REZERVE

Vezni

Marek Hamšik (Slovačka) 40 miliona evra

Miralem Pjanić (BiH) 40 miliona evra

Marko Verati (Italija) 60 miliona evra

Henrik Mihtarijan (Jermenija) 35 miliona evra

Napad

Edin Džeko (BiH) 22 miliona evra

Rijad Marez (Alžir) 30 miliona evra

Ukupno: 356,5 miliona evra

NAJPLAĆENIJI IGRAČI-NAVIJAČI 360 MILIONA EVRA

foto: Printscreen

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Beta, AP, Printcsreen, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track