UBEDLJIVO: Trijumf SNS u Zemunu
Foto: Damir Dervisagic

Naprednjaci osvojili više od 50 odsto glasova

UBEDLJIVO: Trijumf SNS u Zemunu

Politika -
Pobednici će samostalno formirati vlast u opštini, dok je DS doživeo pravi debakl, pošto je dobio manje od 10 odsto glasova

BEOGRAD - SNS ispred svih protivnika!Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila na jučerašnjim lokalnim izborima u Zemunu, osvojivši 51,52 odsto glasova, tako da će moći samostalno da formira vlast.Na drugom mestu je SPS sa 11, 69 odsto, a Demokratska stranka je doživela debakl, osvojivši treće mesto sa svega 8, 92 odsto.Podrška reformamaNa osnovu 95 odsto obrađenih rezultata, DSS ima 6,81 odsto, LDP 5,17, dok su SRS i URS ostali ispod cenzusa.Rezultate izbora saopštio je lider SNS Aleksandar Vučić, naglasivši da pobeda predstavlja podršku naroda modernoj Srbiji, reformama i borbi protiv korupcije:- Ovo je istorijska pobeda, kakva se nije dogodila za 25 godina višestranačja u Srbiji. Ona pokazuje kolika je podrška naroda ozbiljnosti i odgovornosti. Sad moramo da donosimo teške odluke - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i dodao da ne želi da govori o parlamentarnim izborima.Nakon ubedljive pobede, sinoć su u izborni štab u Zemunu stigli poslanici SNS Zoran Babić, Vladimir Cvijan, Tihmir Arsić, kao i Branislav Prostran, dosadašnji predsednik opštine. Inače, lokalni izbori u Zemunu protekli su bez ikakvih nepravilnosti.Neka se spremi BeogradAnalitičar Dragomir Anđelković tvrdi da će izbori u Zemunu svakako biti odraz i pokazatelj trenda raspoloženja građana u Beogradu, ali i širom Srbije.- Za očekivati je bilo da SNS osvoji apsolutnu većinu. Posle ovakvih rezultata, logično je da se pokrene pitanje izbora u Beogradu jer pokazuju dramatičnu promenu raspoloženja građana. Iako je gradska vlast u Beogradu izabrana legalno, bila bi u raskoraku između te legalnosti i legitimiteta, koji postaje sumnjiv zbog promene raspoloženja građana. Posle Zemuna prirodno rešenje bili bi izbori na gradskom nivou - kaže za Kurir Anđelković.

Tata Anđelko uz sina AleksandraU štabu SNS u Zemunu sinoć je bio i Anđelko Vučić, otac Aleksandra Vučića, koji je pomagao u izbornoj kampanji. On je, nakon što su proglašeni rezultati izbora, izgrlio i izljubio sina.- Mi Vučići držimo se zajedno. Navijamo za isti klub i delimo iste vrednosti. Brat i otac nemaju nikakvu funkciju u stranci, već su pomagali u kampanji iz srca - rekao je Aleksandar Vučić.

Čestitke Dinkića, Šutanovca i DSSNa pitanje novinara Kurira da li je dobio čestitke za pobedu od kolega iz drugih stranaka, Aleksandar Vučić je odgovorio:- Čestitali su mi Mlađan Dinkić i DSS.Inače, sinoć je, gostujući u „Utisku nedelje“, pobedu SNS javno čestitao i poslanik DS Dragan Šutanovac. Predsednik Skupštine Srbije, naprednjak Nebojša Stefanović, u istoj emisiji rekao je da je njegova partija osvojila oko 55 odsto glasova Zemunaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track