TRAGEDIJA! PREMINUO MALENI KONSTANTIN (5) Neutešna majka se od sina oprostila potresnom porukom: Više te ništa neće boleti
Foto: Budi human

TRAGEDIJA! PREMINUO MALENI KONSTANTIN (5) Neutešna majka se od sina oprostila potresnom porukom: Više te ništa neće boleti

Društvo -

Tužna vest stigla je iz Beograda. Posle duge i teške bolesti preminuo je maleni Konstantin Vasović (5).

Bolovao je od Dišenove mišićne distrofije, koja mu je dijagnostikovana pre dve godine, a prognoze su i tada bile vrlo tužne.

Pretužnom porukom od sina se oprostila majka:

"Srećo majkina, neka te anđeli čuvaju. Počivaj u miru, vidimo se jednog dana gore na nebu. Hvala svima koji su nam bili podrška, ali Kole nije dobio ovu bitku, bitku za život... Mili moj anđele. Volim te, budi mi srećan gore na nebu, ništa te više neće boleti", napisala je njegova mama Katarina.

Kako je ona ranije pričala, ova bolest zahvata mišiće dečaka. Kreće od nogu, pa se razvija ka struku, potom idu ruke i ramena, pluća, na kraju srce. Između ostalog, vrlo brzo 'odu' i mišići lica", a ono što je posebno tužno, deca sa DMD jednom prestanu da se smeju.

"Lekari procenjuju da će nakon 12. godine biti u kolicima, a da je životni vek do 20, 30. godine", pričala je majka o sumornoj statistici.

Nažalost maleni Konstantin živeo je samo pet godina.

Kurir.rs/Telegraf

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:48

U KRUŠEVCU VIĐEN JEZIV PRIZOR! DEČAK NASTRADAO, a 20 - godišnja devojka prebačena na VMA zbog teških telesnih povreda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track